Volledig scherm
© Reinier van Willigen

Dit weekend in Enschede: schuttersfeest, zomerfestival en zwemmen

Het heerlijke weer van deze week zorgt ervoor dat er genoeg te doen is in het laatste weekend voordat de scholen weer beginnen. Wij hebben de leukste activiteiten voor je op een rijtje gezet.

Dit weekend is het jaarlijkse schuttersfeest in Glanerbrug. Vrijdagavond was er vogelschieten en zaterdagmiddag strijden de oud-koningen om het keizerschap van Twente. Zondag is er een optocht door Glanerbrug en staat het koningsschap van vogelschieten op de planning.

Zaterdagmiddag van 14:00 uur tot 16:00 uur verzorgt de Twentse Hondensport Vereniging een middagje hondensport aan de Haverkampweg 175.

Zondag presenteren Concordia, het Wilminktheater en het Muziekcentrum het zomerfestival Andersom. Deze dag is er op het Wilminkplein muziek, dans, theater, lekker eten en gekke activiteiten. Het begint om 13:00 uur en de toegang is gratis. Behalve bij de voorstellingen, daar moet je een kleine bijdrage betalen.

Mochten de evenementen hierboven je niet aanspreken, dan zijn er ook nog genoeg andere evenementen te doen. Zo kun je zondag voor 2,50 euro zwemmen bij het Aquadrome, dat die dag precies 25 jaar bestaat. Mocht u lekker willen onstspannen dan is er zondagmorgen om 9:30 uur yoga in het bos bij Hof Espelo. Naast al deze evenementen is er ook nog koopzondag in het centrum van Enschede.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

Live Voetbal

home logo Heracles AlmeloHER
26'
0-0
PSVPSV
away logo
home logo AjaxAJA
EINDE
2-0
FeyenoordFEY
away logo

poll

Boef weer welkom op Dauwpop na excuses op Noorderslag?

Boef weer welkom op Dauwpop na excuses op Noorderslag?

  • Wat mij betreft prima, iedereen maakt fouten (12%)
  • Nee, na zijn uitspraken is die deur dit jaar dicht (79%)
  • Boef? Ik ga naar Dauwpop voor Kensington! (9%)
34 stemmen