Volledig scherm
© Illustratie: Kylie Bremer

Docent uit Enschede veroordeeld voor zoen en massage

ALMELO/ENSCHEDE. Jesse van der W. (32), docent aan het Bonhoeffer College in Enschede, is veroordeeld voor ontucht met een minderjarige leerlinge. Hij moet 80 uur voor straf werken. 

De Almelose rechters vinden bewezen dat de Enschedeër op 7 april 2015 het meisje (toen 17) in de nek masseerde, bij het afnemen van een proefwerk. Hij was met haar alleen in een lokaal.

Zoen
Daarna, samen in de lift, zoende hij haar onverhoeds op de mond. ‘Het kan niet, ik ben je leraar, later misschien wel’, zei Van der W. volgens de leerlinge. Meteen na de verboden zoen appte zij haar vriendje dat ze in shock was. De ontkennende Van der W. werd na het voorval door de schoolleiding geschorst, maar maakte de laatste drie weken van vorig schooljaar af en was ook dit schooljaar actief.

Proeftijd
Zijn advocate Desirée Greven wees op de grote persoonlijke gevolgen. Bij een definitieve veroordeling raakt hij zijn baan kwijt en krijgt hij geen verklaring omtrent gedrag (VOG) meer. Het Openbaar Ministerie eiste 160 uur taakstraf waarvan 100 uur voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar.

poll

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

  • Iemand met een bijstandsuitkering mag hier best iets voor doen (58%)
  • Tegenover arbeid hoort een minimumloon te staan (26%)
  • Denkt de gemeente echt dat dit mensen in de bijstand motiveert? (16%)
322 stemmen