Volledig scherm
© Lenneke Lingmont

Dolle Pret redt schoolreisje Goorse basisschool

HENGELO - Een bus vol kinderen, enthousiaste leerkachten en attractiepark De Waarbeek als bestemming. Wat kon er nog misgaan. Nou gewoon, het park was dicht. Dat overkwam 36 kinderen uit de groep 1-4 van de Goorse Puntdakschool. 

De schoolleiding had alles volgens de regels geboekt, maar ergens ging er wat mis. De leerkachten zagen maandagmorgen zeilen over de speeltoestellen en niemand bij de kassa.

Dolle Pret
Omdat er niemand bereikbaar bleek, is met hulp van vervoerder Brookhuis een andere bestemming geboekt. De kinderen deden onderwijl spelletjes in de bus en spraken de snoepvoorraad in hun tasjes aan. Puur toevallig bleek eigenaresse Henny ter Avest van Dolle Pret in Almelo op haar bedrijf. Ze nam de telefoon op, hoorde de noodkreet, en zwaaide speciaal voor de bus vol kinderen, de deuren open.

Nieuwe kans
Leerkracht Wanda de Groot is ‘ontzettend blij’ dat het zo goed heeft uitgepakt. ‘Ik weet nog steeds niet wat er mis is gegaan, maar dankzij Ter Avest hebben we toch nog een prachtige dag gehad.’ De Waarbeek krijgt over twee jaar een nieuwe kans, want volgend jaar is er eerst een indianenkamp.

De Waarbeek is benaderd om een reactie te geven, maar was onbereikbaar.

poll

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

  • Eens, hoe vaak ik in de binnenstad kom is alleen mijn zaak (53%)
  • Gezeur, die data zeggen niets over mijn privéleven (16%)
  • Het maakt mij echt niet uit, ik heb toch niks te verbergen (31%)
863 stemmen