Volledig scherm
© Thinkstock

Dollemansrit door Enschede eindigt met aanhouding op UT

ENSCHEDE – Twee mannen op een scooter zijn maandagavond na een achtervolging door Enschede aangehouden. Tijdens de dollemansrit door de stad haalde de bestuurder halsbrekende capriolen uit. Op het terrein van de Universiteit Twente konden beide mannen worden opgepakt. Dat meldt de politie Enschede op haar Facebookpagina. 

De politie kwam de mannen op het spoor tijden het patrouilleren. Op een locatie ergens achteraf zagen de agenten plotseling het achterlicht van de scooter aangaan. Toen de politie poolshoogte wilde nemen, gingen de mannen er vandoor. De bestuurder en de passagier droegen hierbij beiden geen helm.

80 kilometer per uur
Tijdens de achtervolging werden snelheden van 80 kilometer per uur geholpen. Door de capriolen van de bestuurder kwamen hij en zijn passagier bijna ten val. Dit gebeurde uiteindelijk op het terrein van de UT. De bestuurder zette het vervolgens op een lopen, maar kon al snel staande worden gehouden. Ook zijn passagier verzette zich bij de aanhouding.

Boksbeugel
Beide mannen zijn overgebracht naar het arrestantencomplex in Borne. De scooter waarop de mannen reden was niet verzekerd, terwijl de bestuurder niet over een geldig rijbewijs beschikte. Wel had hij een boksbeugel bij zich. De passagier was niet in het bezit van legitimatie.

poll

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

  • Kansloos, politici staan machteloos met zulke grote concerns (38%)
  • Natuurlijk, het is van enorm belang voor onze werkgelegenheid (35%)
  • Waarom? Sluiting is de tol die we betalen omdat we duurzamer willen zijn (27%)
1143 stemmen