Volledig scherm
© Thinkstock

Doodsbedreiging via WhatsApp levert Enschedeër werkstraf op

ALMELO/ENSCHEDE – Tegen Mustafa K. uit Enschede is donderdag 40 uur werkstraf geëist, waarvan 20 uur voorwaardelijk. De Enschedeër bedreigde zijn maîtresse met de dood via WhatsApp

Hij dreigde haar te vermoorden, als ze met een ander de lakens zou delen. Het zinde Mustafa K. uit Enschede maar niets dat hij niet de enige was voor zijn maitresse en dat liet hij de Almelose via diverse WhatsAppberichten duidelijk merken. "Ik ga je vermoorden", zo dreigde hij in minstens één tekstbericht, eind mei van dit jaar. De vrouw deed hiervan aangifte.

Donderdag moest Mustafa K. voor de rechter verschijnen, maar hij ontbrak in de Almelose rechtbank. Zijn advocaat Hans Speijdel voerde het woord. Zijn cliënt zat nadat de vrouw aangifte deed vijf uur vast op het politiebureau, waar hij ook erkende dat hij de bedreigende berichten had verstuurd.

'Niet nodig'
Hoewel de Almelose vrouw een straf uiteindelijk niet nodig vond, en advocaat Speijdel pleitte voor een geldboete, legde rechter Hans Bloebaum aan Mustafa K. toch de straf op die door de officier van justitie werd geëist: 40 uur werkstraf, waarvan 20 uur voorwaardelijk. "De vrouw was destijds toch aardig onder de indruk", oordeelde rechter Hans Bloebaum. "Zijn gedrag verdient niet de schoonheidsprijs."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Twentenaren gewaarschuwd voor winterstorm: 'Haal wat los ligt naar binnen'

Twentenaren gewaarschuwd voor winterstorm: 'Haal wat los ligt naar binnen'

  • Wat een bangmakerij, het valt vast mee (54%)
  • Storm, bah! Ik blijf morgen thuis (14%)
  • Weer of geen weer, ik ga altijd op pad (32%)
269 stemmen