Volledig scherm
© Thinkstock

Duitse drugssmokkelaars verhandelen harddrugs uit Enschede via darknet

OCHTRUP/ENSCHEDE - Een 36-jarige vrouw uit Ochtrup werd in Gronau aangehouden omdat ze drugs uit Enschede naar Duitsland smokkelde. Dat was op 13 februari. Afgelopen week stond ze voor de rechter, samen met haar smokkelmaatje, een 42-jarige vrouw uit Ochtrup.

De Duitse politie was in februari al getipt. De vrouw, die uit Enschede allerhande drugs had meegenomen, werd in de Vereinsstrasse in Gronau opgewacht. In de auto vonden agenten 2 kilo amfetamine, 1,1 kilo cocaïne, 99 gram heroïne, 890 gram ecstasytabletten, meer dan 12 kilo van de partydrug MDMA en bijna 3 kilo vloeibare amfetamine. Al die drugs kreeg de vrouw van Nederlandse dealers, waarschijnlijk uit Enschede.

Darknet
De koerier vervoerde de lading naar een 31-jarige inwoner van Nordwalde. Op zijn beurt verhandelde de man de illegale waren via het darknet, een bijna oncontroleerbaar deel van het internet waar allerlei illegale zaken worden gedaan. De man had al eerder 136 kilo verdovende middelen afgezet. Vier andere verdachten, die hem hielpen, zijn nog voortvluchtig.

Brievenbus
De 42-jarige vrouw uit Ochtrup gooide de pakjes die werden besteld via het darknet in brievenbussen in Steinfurt, Langenhorst en Metelen.

Beide vrouwen vertelden dat ze schulden hadden en zich daarom met de drugshandel bezig hielden. Al eerder rolde de Duitse politie een omvangrijk dealernetwerk rond Gronau en Steinfurt op. De handelaren in harddrugs kregen van de rechter langdurige gevangenisstraffen. De zaak tegen de twee vrouwen uit Ochtrup wordt vervolgd.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

  • Ik heb me er niets van aangetrokken (12%)
  • Tijdens het hoogtepunt van de storm bleef ik binnen (20%)
  • Code rood was dit keer wel terecht (68%)
528 stemmen