Volledig scherm
© Thinkstock

Eerlijke vinder geeft in Hengelo gevonden pin-geld terug

HENGELO - Eind goed, al goed. Koen Stevelink uit Hengelo vond vrijdag in een pinautomaat van de SNS Bank geld dat blijkbaar door een klant voor hem was vergeten. Via De Twentsche Courant Tubantia en Facebook ging hij op zoek naar het slachtoffer. Hoewel een aantal mensen zich onterecht voordeed als gedupeerde, kon Stevelink maandagavond het geld terugbezorgen aan de echte ongelukkige ‘pinner’.

„Ja, ik ben er zeker van dat ik de juiste persoon heb. Ik had bewust niet bekend gemaakt om welk bedrag het ging en op welk tijdstip ik het vond. Die anderen konden daar geen goed antwoord op geven, dan is het wel snel duidelijk. Deze meneer kon dat wel. Bovendien kan hij aantonen via een bankafschrift dat hij daar het geld heeft gepind.” Ook nu zegt de Hengeloër niet om welk bedrag het gaat. „Het gaat niemand wat aan. Dat hebben we samen afgesproken.”

Haast
De persoon die het geld vergat, komt ook uit Hengelo en woont vlakbij Stevelink, maar ze kennen elkaar niet. „Hij heeft in alle haast zijn pinpas in zijn portemonnee gestoken en vertrok. Pas later dacht hij: …stom. Toen hij terugging was het geld al weg.”

Eerlijk
Koen Stevelink heeft geen moment overwogen het geld in eigen zak te steken, als meevallertje. „Het is mijn geld niet. En je weet ook niet van wie het is. Voor hetzelfde geld is het van iemand die amper rond kan komen en dan is elk bedrag een smak geld. Ik zou het niet op mijn geweten willen hebben dat ik het in eigen zak steek. Dat ik het geld heb kunnen teruggeven voelt als een grote beloning.”

Irritatie
Stevelink nam contact op met de SNS Bank, omdat die makkelijk kon uitzoeken wie gepind had. Maar er werd in verband met privacy niet aan meegewerkt. Dat irriteerde de Hengeloër. Hij zette daarna zijn vondst met een oproepje op Facebook. Dat haalde deze krant en nog enkele media. „Ik ben overvallen door de vele reacties.”

poll

Boef weer welkom op Dauwpop na excuses op Noorderslag?

Boef weer welkom op Dauwpop na excuses op Noorderslag?

  • Wat mij betreft prima, iedereen maakt fouten (8%)
  • Nee, na zijn uitspraken is die deur dit jaar dicht (77%)
  • Boef? Ik ga naar Dauwpop voor Kensington! (15%)
496 stemmen