Volledig scherm
© Ruud van der Linden

Eerste vrouwelijke winnaar Enschede Marathon ooit

ENSCHEDE - De Keniaanse Sarah Jebet heeft zondag het overal--klassement van de Enschede Marathon gewonnen. Het is voor het eerst dat een vrouw eerder dan de mannen finisht in Enschede. Met een tijd van 2:27:59 heeft ze ook een nieuw parcoursrecord gelopen.

Spannend
Voor het eerst in jaren had de organisatie geen snelle mannelijke lopers uit Afrika uitgenodigd, maar zette het de vrouwen in de spotlights. Lang bleef het spannend of er daadwerkelijk ook een vrouwelijke winnaar zou komen. Halverwege had de Nederlander Erik Sanders namelijk een voorsprong van 1,5 minuut opgebouwd. 

In het tweede gedeelte van de race liepen de vrouwen - met Jebet aan kop - langzaam maar zeker in. Richting Glanerbrug werd uiteindelijk het verschil gemaakt. 

Uniek
Een vrouwelijke winnaar als eindklassering van een marathon is uniek in de atletiekwereld. Haas Kjell de Hond kwam uiteindelijk als eerste man over de streep aan de Boulevard 1945.

De marathon ging van start met de Kids Run van 1 kilometer, waarna de volwassenen verschillende afstanden renden: 5 en 10 kilometer en de hele en halve marathon. Het bleef droog en de temperatuur was niet te warm, waardoor de lopers mooie prestaties konden neerzetten.

Klik HIER voor alle uitslagen van de marathon

Volledig scherm
Winnaar dames Enschede Marathon; Sarah Jebet © Toma Tudor
Volledig scherm
© Toma Tudor
Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

poll

'Almelo verdient eigen spoedpost tandartsen'

'Almelo verdient eigen spoedpost tandartsen'

  • Eens, Enschede is niet voor iedere Twentenaar om de hoek (66%)
  • Onzin, één tandartsenspoedpost in Twente is meer dan voldoende (18%)
  • Al moet ik een uur rijden! Ik ben allang blij dat er een spoedpost is (16%)
1319 stemmen