Volledig scherm
Sonja Engbersen aan het koken in het vorige kulturhuske. Daar gaat ze mee door in het wijkcentrum. © Christian van der Meij

Einde kulturhuske in Hengelo, maar Sonja blijft koken

HENGELO - Het kulturhuske in de Hengelose Es Noord is verleden tijd. Na een onderkomen in achtereenvolgens drie leegstaande woningen is er nu geen nieuw adres meer voorhanden.

Wat blijft, dat zijn de populaire kooksessies van Sonja Engbersen, die op dinsdagavonden altijd tussen de vijftien en twintig gretige eters aantrekken die voor een ‘billijke prijs’ kunnen aanschuiven. Dat gebeurt voortaan in het wijkcentrum.

2013

Het kulturhuske begon in 2013 in de wijk: woningcorporatie Welbions had daarvoor leegstaande woningen beschikbaar, die of gesloopt of gerenoveerd zouden worden. Er hadden onder meer kinderactiviteiten plaats op woensdagmiddag, er was een schilderclub, er kwamen groepjes voor bijbel- en koranstudie. En Sonja, echtgenote van beheerder Gerard Engbersen, kookte er.

Procureurlapjes

Het fornuis staat nu bij de Engbersens werkloos in de schuur te wachten op betere tijden. Want het wijkcentrum beschikt over een ‘geweldige keuken’, meldt Gerard. De eerste maaltijd kookt Sonja op dinsdag 13 september. Het menu: groentensoep, nieuwe aardappeltjes, sla en sperzieboontjes, gemarineerde procureurlapjes en ijs na. Graag van te voren even opgeven, aldus Engbersen.Tel. 06-43807019

Optimistisch

Ondertussen blijft de beheerder van het voormalige kulturhuske nog enigszins optimistisch over een herstart van de kleinschalige wijkvoorziening. Maar dan niet meer in een woning, wat zijn grote voorkeur heeft vanwege het authentieke huiskamergevoel: „Volgend jaar wordt gekeken of er in het wijkcentrum een huiskamer kan worden gecreëerd.”
 

poll

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

  • Goede zet, recreanten gaan niet respectvol om met de natuur (70%)
  • Tevreden wandelaars worden dupe van frustratie van Frans (17%)
  • Frans maakte zichzelf ook schuldig aan illegaal crossen (12%)
686 stemmen