Volledig scherm

Eis: jeugd-tbs voor wurgen van Sandra

ENSCHEDE/ALMELO - Thijs van Z. (21) moet twee jaar jeugddetentie en de jeugd-tbs opgelegd krijgen voor het wurgen van de 18-jarige Sandra van Duijl. 

Dat heeft officier van justitie Yolanda Oosterhof deze vrijdag geëist voor de rechtbank in Almelo.

Moord
Zij vindt dat de jonge Enschedeër, die verminderd toerekeningsvatbaar wordt genoemd, zich schuldig maakte aan doodslag. Ondanks dat er in het dossier meerdere aanwijzingen zijn voor moord, aldus de aanklaagster. Tegen een collega zegt Thijs van Z. vooraf dat hij een meisje gaat omleggen en vraagt hij een gat van vier meter te graven. Toch vindt het Openbaar Ministerie dat er onvoldoende wettig en overtuigend bewijs is voor moord.

Geheim
Gedragsdeskundigen wezen erop dat de jonge Enschedeër is achtergebleven in zijn ontwikkeling en functioneert op het niveau van een 14- tot 17-jarige. Geadviseerd werd het jeugdrecht op hem van toepassing te verklaren en de zogenoemde PIJ-maatregel (jeugd-tbs) zou opleggen. Sandra en Thijs hadden een geheime seksrelatie.

Sporen
Vrijdagavond 25 september hadden ze eerst seks bij haar thuis. Daarna maakten ze een boswandeling en hadden ze opnieuw gemeenschap. Daarbij zou ruzie zijn ontstaan over het verwijderen van beelden van haar telefoon. Zij zou hebben geweigerd 'sporen' van hun relatie te wissen. In de worsteling kneep Van Z. haar keel hard en lang dicht, met zijn blote handen. Daarna legde hij haar gezicht recht, maakte een foto van haar ontzielde lichaam met zijn telefoon en smeerde haar keel in met modder. Om vingerafdrukken te wissen, zei hij in de zitting.

  1. Zorgwekkende beelden uit 'spookstad' Wuhan: mensen bewusteloos op straat, chaos in ziekenhuizen
    VIDEO

    Zorgwekken­de beelden uit 'spook­stad' Wuhan: mensen bewuste­loos op straat, chaos in ziekenhui­zen

    Zieke mensen die bewusteloos op straat liggen, een ongeziene chaos in ziekenhuizen, hulpverleners in beschermende pakken die handen tekortkomen: de beelden die op sociale media circuleren van de toestand in de Chinese miljoenenstad Wuhan zijn zeer verontrustend te noemen. Het coronavirus heeft nu al 41 doden geëist, meer dan 1300 mensen zijn besmet geraakt. Dertien steden zijn afgesneden van de buitenwereld, ruim 43 miljoen inwoners leven daardoor in quarantaine.

Poll

Heracles fel tegenstander BeNeLiga, FC Twente houdt zich op de vlakte

Heracles fel tegenstander BeNeLiga, FC Twente houdt zich op de vlakte

  • Ik ben voor een BeNeLiga! Het komt het voetbal ten goede (19%)
  • Doordat alles om geld draait verliest het voetbal zijn charme (64%)
  • Zolang FC Twente en Heracles maar meedoen is het prima (17%)
1388 stemmen