Volledig scherm
© Christian van der Meij

Elastiek katapult knapt op kermis Hengelo

HENGELO - Een man en een vrouw zijn zondagavond licht gewond geraakt op de kermis in Hengelo toen een elastiek knapte. De attractie Air Race Bungee werd stilgelegd en door de politie afgezet. De Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) is een onderzoek begonnen.

Het incident deed zich begin van de avond voor. Getuigen zeggen dat een van de elastieken van de 'katapultachtige' attractie rafelde en daarna knapte. Er zaten op dat moment een man en vrouw in die hard heen en weer werden geschud.

Kooi
De Air Race Bungee bestaat uit een metalen bolvormige kooi die aan twee dikke elastieken koorden vele meters de lucht in wordt geschoten. Een van de koorden knapte volgens getuigen. Ook raakten ze een paal die bij de attractie hoort, zo verklaarden ze zelf een dag later.

Bevrijd
De inzittenden werden door mensen van de beveiligingsdienst SA-INT uit de kooi bevrijd, waarin ze in zijwaartse houding vast zaten. Ambulance Dienst Oost werd ingeschakeld en samen met mensen van de EHBO op de kermis, stelde die vast dat de kermisklanten kneuzingen hadden opgelopen.

Volledig scherm
© Christian van der Meij
Volledig scherm
© GinoPress B.V.
Volledig scherm
De kooi waar de mensen inzitten bungelt nog aan één elastiek nadat het andere elastiek losschoot van de katapult. © News United

poll

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

  • Goede zet, recreanten gaan niet respectvol om met de natuur (69%)
  • Tevreden wandelaars worden dupe van frustratie van Frans (18%)
  • Frans maakte zichzelf ook schuldig aan illegaal crossen (14%)
361 stemmen