Volledig scherm
Archiefbeeld: Jerry Kroeze tijdens de afsluiting van de Coming Out Week 2015 © Annina Romita

Enschede is tijdens Coming Out Week 'Regenboogstad'

ENSCHEDE - In de Coming Out Week is ook dit jaar weer aandacht en begrip voor de moeilijkheden die homoseksuelen ervaren om voor hun seksuele geaardheid uit te komen. Om dit probleem aan te kaarten is Enschede samen met 39 andere steden door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap benoemd tot Regenboogstad.

In Enschede staan tijdens de derde editie van de Coming Out Week vanaf morgen tot en met 16 oktober verschillende culturele activiteiten op het programma. Morgenavond is voor het eerst de aftrap van de acceptatieweek op de Military in Boekelo.

Boegbeeld
Jerry Kroeze is als Janny Rainbow het boegbeeld van de Coming Out Week. "We willen een signaal afgeven dat je mag zijn wie je bent. Ook bij de overheid, zoals de gemeente Enschede, is het belangrijk dat iedereen gezien wordt en welkom is", vertelt Kroeze over het doel van de week.

Acceptatie
Met het programma wil de organisatie de discussie openen over de acceptatie van homoseksuelen in de samenleving. In de Kleine Willem wordt zondag met de voorstelling Boys don't cry het verhaal geschetst van twee vrienden uit het oosten des lands die worstelen met hun identiteit. De Coming Out Week is van 6 oktober tot en met 16 oktober in Enschede. Kijk voor het volledige programma op comingoutdag.nu.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

Live Voetbal

home logo FC TwenteTWE
88'
0-4
sc HeerenveenHEE
away logo

poll

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

  • Kansloos, politici staan machteloos met zulke grote concerns (39%)
  • Natuurlijk, het is van enorm belang voor onze werkgelegenheid (35%)
  • Waarom? Sluiting is de tol die we betalen omdat we duurzamer willen zijn (26%)
1558 stemmen