Volledig scherm

Enschede krijgt eerste cupcakewinkel van Twente

ENSCHEDE - Nienke Versluis (23) opent vrijdag haar winkel ‘Nienke’s cupcakes, muffins and more’ aan de Korte Haaksbergerstraat in Enschede. Het is volgens Versluis de eerste cupcakewinkel van Twente.

De 23-jarige gaat alles in de zaak alleen afhandelen, van het bakken en versieren tot het rondbrengen van koffie en afwassen. Zoetekauwen kunnen de cakejes namelijk niet alleen afhalen, maar ook in de zaak of op het terras opeten.

In de vitrine staan al een paar cakejes die het assortiment verklappen. Een cakeje 'verkleed' als cookiemonster springt eruit door zijn fel blauwe kleur en ook de klassieke cupcake met vanille toef en een stroopwafel-caramel cakeje verdienen een plek in de glazen kast. "Ik ben echt van het Amerikaanse banket: cupcakes, cheesecakes, brownies."

"Als ik een boerenjongenstaart op de toonbank wil zetten, doe ik dat ook gewoon. Ik pin me niet vast." Haar bedrijfsnaam is dan ook heel bewust Nienke's cupcakes, muffins and more. 

Droom
De jonge ondernemer staat trots achter haar toonbank. "Het is een droom die uitkomt. Dit is wat ik het allerliefste doe: mooie en lekkere dingen maken waar een ander blij van wordt."

Een echte cupcakewinkel is er volgens Nienke in Twente nog niet: "Ik ben de eerste."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Volledig scherm
Nienke Versluis © Christian van der Meij

poll

Boef weer welkom op Dauwpop na excuses op Noorderslag?

Boef weer welkom op Dauwpop na excuses op Noorderslag?

  • Wat mij betreft prima, iedereen maakt fouten (10%)
  • Nee, na zijn uitspraken is die deur dit jaar dicht (77%)
  • Boef? Ik ga naar Dauwpop voor Kensington! (14%)
720 stemmen