Volledig scherm

Enschede krijgt 'rauwe' foodhal in Performance Factory

ENSCHEDE - Herfst 2017 heeft Enschede haar foodhal. Met dank aan Erik Wooldrik en Jarno Bruggeman. De Hengeloërs zijn met eigenaar Domijn overeengekomen dat ze in Performance Factory, de voormalige Polaroidfabriek aan de Hoge Bothofstraat aan de slag kunnen. In hal Zuid nemen ze op de begane grond 1.000 vierkante meter voor de rekening bestemd voor eten en drinken.

Wooldrik en Bruggeman zijn de mannen achter de Stoer Voer-foodtruckfestivals in de regio. Zodoende hebben ze een aardig beeld van wat de smaak van Twente is. Wooldrik wil nog niet te veel kwijt over zijn plannen. Het benodigde papierwerk is nog niet rond. „Maar het gaat gebeuren”, zegt hij.

Rotterdam
De Enschedese foodhal is niet te vergelijken met de inmiddels befaamde Markthal in Rotterdam. Wooldrik: „Die is te commercieel. Wij beginnen met een wat rauwe foodhal die meer lijkt op de Fenix Food Factory in Rotterdam en het Fooddock in Deventer. Wat wij bieden is kwaliteit met een warme uitstraling. Betaalbaar? Zeker. Wij zijn Tukkers. Die willen mooi eten waar ze geen bakken geld voor hoeven uitgeven. Dat is onze ervaring op de foodtruckfestivals.”

Renovatie
Hal Zuid van de Performance Factory staat voor een grote renovatie. Woningcorporatie Domijn herstelt de karakteristieke fabrieksgevel en de sheddaken in ere en haalt het textielverleden terug. Het karwei moet herfst 2017 klaar zijn.

Meer plannen
Wooldrik en Bruggeman hebben een afgetekend plan. Ze zijn niet de enigen. De Enschedese ondernemer Ger Rottink leverde in 2013 een kant-en-klaar-plan in voor een Markthal op de Klokkenplas. Hij was er vroeg bij. De Rotterdamse markthal die nu als voorbeeld dient, stond nog in de steigers. Rottinks Art Deco-markthal is niet verder gekomen dan een bureaula in het stadhuis. De gemeente ziet geen brood in detailhandel op de Klokkenplas.

Beeld: Beltman Architecten

Makelaar Albert Post lanceerde eerder deze maand zijn idee voor een foodhal in het oude postkantoor aan de Boulevard. Huurder Domijn vertrekt er over twee jaar. Volgens Post is het monumentale gebouw bij uitstek geschikt voor een foodhal. Post zegt op zijn idee enthousiaste reacties te hebben gekregen van ondernemers van binnen en buiten Enschede.

Vooralsnog lijken Wooldrik en Bruggeman de beste papieren te hebben.

Volledig scherm

Beeld: Frans Nikkels

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Volledig scherm
© BCT Architecten

Live Voetbal

home logo FC UtrechtUTR
90'
1-1
AZAZ
away logo

poll

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

  • Nou en? Waarom zoveel aandacht voor zo’n oud wrak? (13%)
  • Ik vind het zo gaaf dat zulke toestellen landen op ons vliegveld (55%)
  • Goed voor de werkgelegenheid, maar het doet me niks (32%)
1556 stemmen