Volledig scherm
© Thinkstock

Enschede staat volgend jaar in het teken van duurzaamheid en verbinden

ENSCHEDE - Verbinden. Dat is volgend jaar het belangrijkste thema van het beleid van de gemeente Enschede. In de begroting voor 2017 constateert het college dat de verschillen in Enschede steeds groter dreigen te worden. En dan gaat het vooral om de kloof tussen arm en rijk, tussen laagopgeleid en hoogopgeleid en tussen digibeet en digitaal onderlegd. Die verschillen wil de gemeente verkleinen.

Een bezuiniging van 1,4 miljoen euro op het armoedebeleid wordt bijvoorbeeld teruggedraaid. Met onderwijsvouchers kunnen kinderen uit minimagezinnen een beroep doen op huiswerkbegeleiding. Daarnaast komt er extra hulp beschikbaar voor inwoners die moeite hebben met het invullen van online formulieren. Steeds meer diensten van de gemeente worden gedigitaliseerd. Enschedeërs die er zelf niet uitkomen, kunnen in het stadskantoor hulp krijgen.

Duurzaamheid
Behalve verbinden staat ook duurzaamheid hoog in het vaandel. Een zoektocht naar geschikte locaties voor windmolens of zonnepanelen gaat van start. De contacten met Duitsland worden ook onverminderd voortgezet.

Nieuwe initiatieven
Het college denkt volgend jaar onder aan de streep 350.000 euro over te houden. Dat geld mag door de gemeenteraad gebruikt worden om nieuwe initiatieven te ontplooien. Bij wijze van spreken zou dit bedrag kunnen worden gebruikt om de mantelzorgwaardering te verhogen. Of om vaker het gras te maaien in de stad.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Live Voetbal

home logo AZAZ
EINDE
2-0
FC TwenteTWE
away logo

poll

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

  • Terecht, scholen horen het goede voorbeeld te geven (58%)
  • Onzin. Laat kinderen zelf de keuze maken wat ze eten (12%)
  • De jeugd gaat nu in tussenuren vast naar de snackbar... (31%)
397 stemmen