Volledig scherm

Enschedeër Boray Kocoz verovert de wereld als DJ Requiem

ENSCHEDE - Zijn roots liggen in de Enschedese wijk Stadsveld. Als DJ Requiem reist Boray Kocoz (22) de wereld over. Zondag vliegt hij naar Australië voor optredens in Melbourne, Brisbane, Adelaïde en Sydney.

Kocoz gaat in Australië op feesten en festivals draaien. "Mijn doelgroep zijn jongeren van 16 tot 28 jaar. Ik draai hardstyle. Ik ben niet zo commercieel als Afrojack."

Gelredôme
In januari van dit jaar draaide de Enschedeër voor 30.000 man in het Gelredôme. "Dat was wel een droom die uitkwam. Soms overdondert het je. Ik heb hiervoor modellenwerk gedaan. Dat was ook internationaal. Ik ben in Londen, Milaan, Parijs, Turkije geweest. Maar muziek draaien is echt mijn ding. De mensen komen voor jou. Super kicken.''

Absolutely Fresh
Zijn eerste optreden als dj was in 2014, in de tweede zaal van Lucky, op Valentijnsavond. Daarna is het heel snel gegaan. "Je rolt er een beetje in", zegt Kocoz. Zijn eerste festival was Boulevard Outdoor in Wierden. Absolutely Fresh op Het Rutbeek volgde. 

Fusion Records
Kocoz staat onder contract bij Fusion Records in Eindhoven. "'Soms word ik met andere Nederlandse dj's geboekt. Het is meestal in het weekend. Vrijdag naar Oss, zaterdag naar Kerkrade. Binnen, voor drieduizend man. Maar dat maakt niet uit. Voor vijftig man die helemaal losgaan is ook mooi. Grote feestjes zijn goed voor de naam. Maar zonder kleine feestjes geen grote feestjes."

Madrid
Na Australië treedt Kocoz in Madrid op. Voor oktober staan Frankrijk en Italië al op de rol. "Lekker dat reizen. Ik probeer altijd zo veel mogelijk van het land te zien.''

poll

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

  • Kansloos, politici staan machteloos met zulke grote concerns (38%)
  • Natuurlijk, het is van enorm belang voor onze werkgelegenheid (35%)
  • Waarom? Sluiting is de tol die we betalen omdat we duurzamer willen zijn (27%)
1146 stemmen