Volledig scherm

Enschedeër in strijd met gemeente over aanleg fietspad

ENSCHEDE/DEN HAAG - Langeafstandsfietser Arnold Geerdink heeft wat met fietspaden, maar nu de gemeente Enschede een fietspad dwars over zijn maisland wil gaan aanleggen, is hij naar de rechter gestapt. Woensdag stond de Enschedeër voor de Raad van State in Den Haag tegenover de gemeente.

Het gaat om het laatste deel van het fietspad langs de Zuid Esmarkerrondweg. Geerdink is eigenaar van een woonboerderij en een akker van 5 hectare aan de Wilminkweg. De gemeente heeft in zijn geval geen andere mogelijkheid gezien dan het 3 meter brede fietspad dwars over zijn land te leggen waardoor hij twee gescheiden percelen overhoudt. De gemeente wil de strook grond vergoeden, maar daar is de man nog niet op ingegaan. Woensdag in Den Haag zette gemeentewoordvoerster L. Kelly druk op de ketel door te dreigen met onteigening.

Veilig
Met het fietspad langs de Zuid Esmarkerrondweg wil de gemeente een veilige fietsroute maken voor fietsers die nu over de drukke Zuid Esmarkerrondweg gaan. 

Verkeersbelang
Bij andere eigenaren die grond moesten afstaan, ligt het fietspad aan de rand van hun perceel. Bij Geerdink was geen andere oplossing, aldus de gemeente, die het verkeersbelang zwaarder vindt wegen. De Raad van State moet beoordelen of het belang van Geerdink voldoende is afgewogen. Uitspraak over circa zes weken.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

  • Goede zet, recreanten gaan niet respectvol om met de natuur (70%)
  • Tevreden wandelaars worden dupe van frustratie van Frans (17%)
  • Frans maakte zichzelf ook schuldig aan illegaal crossen (12%)
710 stemmen