Volledig scherm
© Thinkstock

Enschedeërs doen steeds vaker beroep op mantelzorgondersteuning

ENSCHEDE - Inwoners van Enschede doen steeds vaker een beroep op mantelzorgondersteuning. Het Steunpunt Mantelzorg in Enschede, onderdeel van Stichting Informele Zorg Twente, kreeg de afgelopen weken vooral meer aanvragen binnen van 80- en 90-plussers en mensen met dementie.

Dat zegt Jannet Huisman van Steunpunt Mantelzorg. "Er staan momenteel zo'n twintig hulpvragen open. Zo extreem als het nu is, is het nog nooit geweest."

Bezuinigingen
Volgens Huisman heeft de toename er mee te maken dat er, in het licht van bezuinigingen, minder snel een indicatie voor dagbesteding wordt afgegeven. "Ook zien we dat onze doelgroep verandert. Ze zijn vaak wat hoger opgeleid en willen niet altijd deelnemen aan de reguliere dagbestedingsvormen", aldus Huisman.

Vrijwilligers
Het vrijwilligersbestand blijft met zo'n 85 vrijwilligers stabiel. Dat betekent dat Steunpunt Mantelzorg een groter beroep op hen moet doen. Huisman heeft alle vrijwilligers een mail gestuurd met daarin de openstaande hulpvragen. Ze hoopt dat vrijwilligers een tandje bij willen schakelen. Ook is ze van plan vrijwilligers te gaan werven. Mensen die zich willen inzetten binnen het Steunpunt Mantelzorg kunnen een mail sturen naar Jannet Huisman: j.huisman@siztwente.nl.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

  • Goede zet, recreanten gaan niet respectvol om met de natuur (70%)
  • Tevreden wandelaars worden dupe van frustratie van Frans (19%)
  • Frans maakte zichzelf ook schuldig aan illegaal crossen (11%)
1607 stemmen