Volledig scherm
© Erna Lammers

Enschedeërs over aanpak wateroverlast: 'Laat de pompen maar weer draaien'

ENSCHEDE - Laat de pompen weer draaien en kijk maar wat er gebeurt. Dat is de boodschap die wijkbewoners wethouder Hans van Agteren meegeven. In een aardig gevulde zaal van het Kottenpark Lyceum presenteerde onderzoeksbureau Tauw dinsdagavond in de stadsdeelcommissie de resultaten van het onderzoek naar de grondwateroverlast in Enschede-Noord.

Hoewel Tauw in zijn rapport met geen woord rept over het treffen van maatregelen om grondwateroverlast een halt toe te roepen, probeerden inwoners en politici al enkele voorzetten te geven. Het aanzetten van de al aanwezige grondwaterpompen is er daar één van. Wethouder van Agteren zegt toe om daar waar pompen effectief kan zijn, dit toe te passen. Maar zo'n maatregel vraagt wel om een goede voorbereiding, waarschuwt hij.

Meer onderzoek
Tauw zegt dat er meer onderzoek nodig is om over eventuele maatregelen te spreken. De gemeente zou daarvoor meer ondiepe waterpeilbuizen moeten plaatsen. Bovendien adviseert Tauw een onderzoek naar het effect van de hoge grondwaterstand op de gezondheid van bewoners.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Live Voetbal

home logo AZAZ
20:00
FC TwenteTWE
away logo

poll

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

  • Terecht, scholen horen het goede voorbeeld te geven (60%)
  • Onzin. Laat kinderen zelf de keuze maken wat ze eten (12%)
  • De jeugd gaat nu in tussenuren vast naar de snackbar... (27%)
204 stemmen