Volledig scherm
© Thinkstock

Enschedeërs vinden gestolen fietsen terug via Marktplaats

ENSCHEDE - Twee mannen van 31 en 33 jaar zijn dinsdagavond opgepakt wegens verdenking van heling. Beiden zijn betrapt toen ze de gestolen fietsen op Marktplaats te koop aanboden.

De eigenaar van één van de gestolen fietsen, die anderhalve week eerder werd ontvreemd, zag dinsdagochtend zijn fiets op Marktplaats verschijnen. Hierop belde hij met de politie, die een afspraak maakte met de verkoper om na te gaan of het inderdaad om de gestolen fiets ging. Dit bleek het geval, waarna de agenten de 31-jarige man aan hebben gehouden aan de Aert van Neerstraat. Achter de woning van de man troffen de agenten meerdere fietsen aan. Twee van deze fietsen stonden ook als gestolen te boek. 

Tweede fiets
Een andere fiets werd dinsdagochtend weggenomen vanaf het Stationsplein. Diezelfde middag zag de eigenares haar fiets al op Marktplaats staan. Ook zij belde met de politie. Met dezelfde tactiek werd gecontroleerd of het om haar ontvreemde fiets ging. Ook hier bleek het raak en konden agenten een 33-jarige man uit Enschede aanhouden. 

poll

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

  • Iemand met een bijstandsuitkering mag hier best iets voor doen (60%)
  • Tegenover arbeid hoort een minimumloon te staan (26%)
  • Denkt de gemeente echt dat dit mensen in de bijstand motiveert? (14%)
606 stemmen