Volledig scherm
© Annina Romita

Enschedeërs zelfs in droge periode niet verlost van wateroverlast

ENSCHEDE - Bewoners van de Minister dr. De Visserstraat in Enschede zijn zelfs in droge periodes niet verlost van de grondwateroverlast. Zij kampen nog steeds met natte, danwel vochtige kelders.

Gerard Tonis schudt zijn hoofd. "Een droge kelder? Nee, hoor. Het is niets minder dan begin dit jaar. Om de dag haal ik er met de mop een emmer water uit." Enkele huizen verder is de situatie niet veel anders en wordt er ook nog steeds water uit de kelder gepompt. Het water staat enkele centimeters hoog. De muren zijn bedekt met een laag schimmel. Jaap Edelenbos heeft meer geluk. Sinds drie weken hoeft hij niet meer met dweil en dompelpomp in de weer. "Maar de slang laat ik zitten voor als er weer water in komt te staan."

Peilbuis
Hoe de waterstand zich ontwikkelt in de De Visserstraat is op te maken uit peilbuisgegevens. De peilbuizen staan verspreid over Enschede en sinds kort staat er dus ook één in de Dr. de Visserstraat. De gemeente liet weten naar aanleiding van de vele klachten de peilbuisgegevens openbaar te maken op internet. Maar die van het meetpunt in de Dr. de Visserstraat ontbreken op de digitale kaart. "Dat komt omdat het systeem nog niet geupdate is", laat een woordvoerder van de gemeente in een reactie weten. "Het is geen onwil, de gegevens komen echt binnenkort online."

Oorzaak en oplossingen
Onderzoeksbureau Tauw neemt de meetgegevens mee in zijn onderzoek naar de oorzaak van de grondwateroverlast en de mogelijke oplossingen. In het onderzoek zijn ook de klachten van bewoners meegenomen die bij deze krant zijn binnengekomen. De resultaten worden 24 mei gepresenteerd in stadsdeelcommissie Noord.

poll

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

  • Eens, hoe vaak ik in de binnenstad kom is alleen mijn zaak (54%)
  • Gezeur, die data zeggen niets over mijn privéleven (16%)
  • Het maakt mij echt niet uit, ik heb toch niks te verbergen (31%)
695 stemmen