Volledig scherm
© Reinier van Willigen

Enschedese actiegroep DTG opgeheven

ENSCHEDE - Anti-azc-groep Demonstranten Tegen Gemeenten uit Enschede bestaat niet meer. De groep voerde de afgelopen maanden actie tegen de Nederlandse asielpolitiek, maar is uit elkaar gevallen.

Op internet heeft DTG alle websites opgeheven. Ook hebben alle leden het groepslogo verwijderd van hun Facebook-accounts.

Rustig
DTG vergaarde binnen een paar maanden enkele honderden aanhangers. In Enschede hielden ze twee demonstraties, die relatief rustig verliepen. Ook waren ze prominent aanwezig tijdens anti-azc-demonstraties in andere delen van Nederland. Het leverde de groep al snel landelijke bekendheid op.

Actiegroep
DTG-oprichter Benno Wilmink wil tegenover De Twentsche Courant Tubantia niet reageren. ,,Met Tubantia ben ik helemaal klaar. Jullie heb ik niets te melden.” Vorige week bracht deze krant naar buiten dat DTG banden had met verschillende extreemrechtse clubs in Nederland. De leiding van de Enschedese actiegroep ontkende dat.

  1. Duizenden demonstranten tegen politiegeweld: Dam in Amsterdam bomvol
    Politiegeweld Amerika

    Duizenden demonstran­ten tegen politiege­weld: Dam in Amsterdam bomvol

    In Amsterdam wordt vanaf 17.00 uur vanmiddag gedemonstreerd naar aanleiding van de dood van de zwarte Amerikaanse arrestant George Floyd (46) in Minneapolis. Op beelden is te zien hoe de hele Dam in het centrum van de hoofdstad bomvol staat met duizenden mensen. De sfeer is goed, maar op Twitter vragen vele mensen zich af of een dergelijke massale bijeenkomst in deze tijden wel zo’n goed idee is. Ook Kamerleden reageren verontwaardigd. Burgemeester Halsema ziet echter geen reden om in te grijpen. ,,De vrijheid van demonstratie is een groot goed in Amsterdam’’, zo laat haar woordvoerder weten.

Poll

Twentse terrassen stromen weer vol na heropening horeca

Twentse terrassen stromen weer vol na heropening horeca

  • Eindelijk, na maanden wachten ben ik gelijk een biertje gaan drinken (8%)
  • Wat een hysterie, ik hou het voorlopig nog even bij mijn tuinterras (68%)
  • Leuk, maar voor de horeca valt er pas wat te juichen als er weer winst wordt gemaakt (25%)
3205 stemmen