Volledig scherm
© Annina Romita

Enschedese bouwbedrijven H.Groen en Stokkers bundelen krachten

ENSCHEDE/BOEKELO - Het zijn misschien wel de twee oudste familiebouwbedrijven die Enschede rijk is: Aannemingsbedrijf H. Groen uit Enschede en Bouwbedrijf Stokkers uit Boekelo. Samen zijn ze goed voor 185 jaar bouwkennis. De bouwbedrijven bundelen hun krachten door samen te gaan

Een openstaande vacature voor een projectleider bracht Maarten Groen, directeur van Aannemingsbedrijf Groen, bij de directie van Bouwbedrijf Stokkers. "Ik ben 55 jaar en het is maar een kleine rekensom dat ik nu de stappen moet nemen voor de continuïteit van ons bedrijf. Maar ik heb geen kinderen en dus geen opvolgers. Ik ken de familie Stokkers goed en zodoende kwam ik bij hun zoon Bart uit", vertelt Groen.

Leiding
Sinds vorig jaar werkt Bart Stokkers (31) op het kantoor van het aannemingsbedrijf. Zus Gaby Stokkers (33) is algemeen directeur van het familiebedrijf en voert de dagelijkse leiding. Over vijf jaar neemt Bart Stokkers de leiding over, die nu nog in handen is van Maarten Groen.

Administratief verhaal
Het samengaan van de twee bedrijven is vooralsnog een administratief verhaal. Beide partijen gaan door onder hun eigen naam. "Groen heeft een goede naam, dat is een begrip hier in de omgeving en dat moet je niet in een keer willen veranderen." Wel zijn de aandelen van GBS Holding B.V. in handen van Gaby en Bart Stokkers. Met de samenvoeging van de twee bedrijven komt het personeelsbestand op 28. Het merendeel werkt in een vast dienstverband.

Lees het volledige verhaal via Blendle of in De Twentsche Courant Tubantia van vrijdag 29 juli.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

  • Nou en? Waarom zoveel aandacht voor zo’n oud wrak? (15%)
  • Ik vind het zo gaaf dat zulke toestellen landen op ons vliegveld (49%)
  • Goed voor de werkgelegenheid, maar het doet me niks (36%)
3271 stemmen