Volledig scherm
De beschadigde bussen © Bert Kamp / Reggestreekfotografie

Enschedese brokkenpiloot bij Syntus blijkt Bosnië-veteraan met stress

ALMELO/ENSCHEDE - Dave S. (41), die maandagnacht 10 november in beschonken staat brokken maakte met twee bussen van zijn werkgever Syntus, lijdt mogelijk aan een posttraumatisch stresssyndroom (ptss). Hij stond deze donderdag terecht in Almelo.

De Enschedeër was als beroepsmilitair gelegerd in Bosnië, raakte daar gewond en liep mogelijk een oorlogstrauma op. Hij wordt nu door Mediant behandeld. ,,U heeft het niet makkelijk gehad’’, zei politierechter Erik Berg.

Hij besloot dat de eerdere buschauffeur moet worden onderzocht door deskundigen van het NIFP (forensische psychiatrie en psychologie) en het Veteraneninstituut. De verdachte en de officier van justitie stemden daarmee in. Berg adviseerde de verdachte een advocaat in de arm te nemen voor de vervolgzitting.

Dollemansrit
S. nam rond half een die nacht een stadsbus mee uit de remise van Syntus aan de Fortuinstraat in Enschede. Hij ramde het bedrijfspand. Hij stapte daarop in een tweede bus en reed op de Hengelosestraat tegen een garagedeur van de politie, die toen tijdelijk in de vroegere brandweerkazerne zat. Na die dollemansrit verstopte hij zich onder een auto, waar agenten hem vonden.

Onder invloed
Volgens politiemensen was Dave S. flink onder invloed. Hij weigerde de blaas- en bloedproef, zodat het alcoholpromillage niet kon worden vastgesteld.

Op de dagvaarding die het Openbaar Ministerie uitbracht, staat dat de geboren Hagenees ook een veegmachine van Twente Milieu, een lantaarnpaal en een verkeerszuil van de gemeente heeft beschadigd. De zaak is voor onbepaalde tijd aangehouden.

Poll

Twentse stelletjes trouwen op 20-02-2020

Twentse stelletjes trouwen op 20-02-2020

  • Groot gelijk: zo'n datum maakt het extra bijzonder (28%)
  • Vreemde keuze: 02-02-2020 is toch veel mooier? (35%)
  • Trouwen, dat is toch helemaal niet meer van deze tijd? (37%)
309 stemmen