Volledig scherm
© ThinkStock

Enschedese docent staat terecht voor zoenen en masseren leerlinge (17)

ENSCHEDE - Een docent van het Bonhoeffer College in Enschede staat terecht voor het masseren en zoenen van een leerlinge (17). De vermeende aanranding kan grote gevolgen krijgen.

Ze moet nog een toets inhalen, 7 april vorig jaar. Leraar Jesse van der W. (32) leeft met haar mee. Ze zijn met z'n tweeën in een lokaal.   Bij multiple choice-vragen streept hij twee van de vier keuzes weg, zodat zij eerder het goeie antwoord kiest. ,,Dat was niet professioneel'', zegt de Enschedeër tegen drie Almelose rechters.   In shock
Onder het proefwerk zou Van der W. haar hebben gevraagd welk cijfer ze wil. Plotseling zou hij haar nek hebben gemasseerd. Vervolgens staan ze in de lift. De leraar zou haar van top tot teen hebben 'gekeurd', via de spiegel. Onprettig, vertelt hij later. Onverhoeds zou hij haar op de mond hebben gezoend. 'Het kan niet, ik ben je leraar, later misschien wel', zou hij gezegd hebben. Meteen daarna appt zij met haar vriendje. 'Ik ben helemaal in shock.' Ze deelt het verhaal met haar hartsvriendin.

Non-actief Daags erna geeft Van der W. haar een 6,5, zonder de toets fatsoenlijk na te kijken. Hij zou hebben gevraagd of ze zijn actie vervelend vond. Als de vermeende ontucht uitkomt, stelt de directie Van der W. kort op non-actief.
Grensoverschrijdend gedrag, vindt officier van justitie C.Y. Huang. Zij acht aanranding bewezen, zonder hem te vervolgen als docent, met zorgplicht voor leerlingen. De eis: 160 uur taakstraf (100 voorwaardelijk) met drie jaar proeftijd.
Gevolgen
Advocate Desirée Greven vindt het bewijs niet geleverd. De verklaring van de leerlinge wordt onvoldoende ondersteund, stelt zij. ,,Ze zou niet het eerste pubermeisje zijn die iemand valselijk beschuldigt van seksueel misbruik.'' Ze wijst op de verstrekkende gevolgen: Van der W. zou z'n baan verliezen en geen Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) als onderwijskracht krijgen.
Vonnis: 15 juli.

poll

FC Twente en Heracles hebben allebei dik verloren

FC Twente en Heracles hebben allebei dik verloren

  • Gelukkig die andere club ook, anders was ik echt ontzettend chagrijnig geworden. (17%)
  • Wat zal het stil zijn bij de koffieautomaat maandagochtend. (49%)
  • Gelukkig redt Bjorn Kuipers de eer van het Twentse voetbal met zijn WK-nominatie. (34%)
394 stemmen