Volledig scherm
Bewoners van dertien flats in de Wesselerbrink © Emiel Muijderman

Enschedese flatbewoners leggen zich neer bij verdwijnen van stortkokers

ENSCHEDE - Rob Kuperus heeft vrede met het voorstel. Hij heeft namens de bewoners van de flats aan de Wesselerbrink gesproken met gemeente, Twente Milieu en de corporaties.

Ze mogen vertellen waar de ondergrondse containers voor rest-afval komen. Het plastic wordt keurig opgehaald en het oudpapier zetten ze toch al voor de deur. Over een proef met containers voor groente-, fruit en tuinafval (gft) wordt gepraat. Ook daar hebben de bewoners een stem in. De drie corporaties zorgen dat de keukens van de 1.300 flatwoningen kastjes met emmertjes krijgen om afval te scheiden. De kosten zijn voor rekening van de woningbouwverenigingen.

Te duur
Dat de bewoners overstag zijn gegaan, is puur om de financiën. Met de weg naar behoud van de stortkokers afgesloten, bleek het alternatief van de bewoners financieel niet haalbaar. Zij wensten een perscontainer per flat, met een luikje in de hal op de begane grond.

De manier waarop de gemeente de bewoners hun stortkokers afnam, verdient geen schoonheidsprijs. Maar, zegt Kuperus, de laatste gesprekken met de gemeente en wethouder Hans van Agteren in het bijzonder, verliepen alleszins redelijk.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

FC Twente en Heracles hebben allebei dik verloren

FC Twente en Heracles hebben allebei dik verloren

  • Gelukkig die andere club ook, anders was ik echt ontzettend chagrijnig geworden. (17%)
  • Wat zal het stil zijn bij de koffieautomaat maandagochtend. (50%)
  • Gelukkig redt Bjorn Kuipers de eer van het Twentse voetbal met zijn WK-nominatie. (33%)
896 stemmen