Volledig scherm
© Thinkstock

Enschedese korfbalvereniging Dos wekt eigen stroom op

ENSCHEDE - Korfbalvereniging Dos-Wk kan voortaan met een gerust hart het licht aandoen. Dankzij de installatie van 86 zonnepanelen op het clubgebouw is de club volledig zelfvoorzienend in zijn stroombehoefte.

De panelen werden onlangs gelegd, met subsidie van de RVO, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De terugverdientijd van de installatiekosten is vijf jaar. Daarna wacht een jaarlijkse opbrengst die wordt geschat op ongeveer 4000 euro. De installatie van de zonnepanelen kostte 29.000 euro. Het ministerie van VWS nam er 10.000 voor zijn rekening. De panelen zijn goed voor een stroomopbrengst van 20.000 KwH per jaar.

Sponsor
Installatiebedrijf Schulte uit Denekamp legde de 86 panelen op het dak van het clubgebouw van Dos-Wk aan de Geessinkweg. Onderdeel van de deal tussen de sportvereniging en het installatiebedrijf is dat Schulte sponsor zou worden van de club, die ongeveer 180 leden telt.

Leden
Het clubbestuur en het installatiebedrijf bereiden nu een aantrekkelijk aanbod voor de leden voor. Volgens bestuurslid Ard Pierik kan daarbij gedacht worden aan korting bij de installatie van zonnepanelen als meerdere leden daar op inschrijven. „Maar dat moet allemaal nog nader worden bekeken”, zegt hij. „Als leden eenmaal zien hoe het werkt en wat de voordelen zijn, zijn ze misschien bereid ook zelf thuis zonnepanelen aan te schaffen. We denken in ieder geval aan een informatieavond.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Geschrokken Hengelose haalt baby per direct van kinderdagverblijf

Geschrokken Hengelose haalt baby per direct van kinderdagverblijf

  • Terecht, als moeder wil je elk risico voor je baby uitsluiten (36%)
  • Wat een onzin, besmetting kun je overal oplopen (28%)
  • Tijd voor overheid om in te grijpen om dit soort situaties te voorkomen (36%)
1247 stemmen