Volledig scherm
© Paul ten Bulte

Enschedese Lisa Nora (17) hoort bij de beste singer-songwriters van Nederland

ENSCHEDE - De 17-jarige Lisa ten Bulte uit Enschede hoort volgens radio- dj Giel Beelen bij de top 100 beste singer-songwriters van Nederland.

"Ik ben sterker dan ooit,” vertelt de 17-jarige Lisa ten Bulte trots. De jonge singer-songwriter verwerkte haar ervaringen met pesten in het gevoelige lied ‘Young’ en kwam daarmee in de top 100 terecht van Giel Beelen. De bekende radio-dj van 3FM zette begin dit jaar een online talentenjacht op touw. De eisen: muzikanten mogen alleen met eigen muziek meedoen en de nummers moeten worden opgenomen in de slaapkamer. De songwriters plaatsen hun video vervolgens op YouTube en door middel van ‘views’, ‘likes’ en het oordeel van gevestigde artiesten selecteert Giel de toptalenten.Pesten
Lisa is van haar achtste tot haar veertiende gepest. De moeilijke periode bleek een goede voedingsbodem voor haar muzikale carrière. „Ik sta stevig in mijn schoenen juist doordat ik gepest ben. Met mijn lied wil ik overbrengen dat alles wel goed komt.” Het schrijven van liedjes is niet alleen een uitlaatklep voor de 17-jarige, maar ook een manier om anderen te inspireren.

Droom
De slogan van de wedstrijd is ‘van slaapkamer tot stadion’. Een leus die perfect aansluit bij Lisa’s grote droom. „Muziek is echt mijn leven. Ik droom van een tour langs stadions vol juichende mensen.” De bevestiging van verschillende deskundigen en recentelijk van haar grote voorbeeld Gavin James biedt hoop. „Toen Gavin zei dat ik te gek was, viel mijn mond open. Echt heel erg gaaf. Dat laat mij zien dat ik op het juiste pad zit.”

Lisa Nora
De 17-jarige is inmiddels een echte artiest. De naam Lisa ten Bulte kon dan ook niet langer door de beugel. „In het buitenland kan niemand mijn achternaam uitspreken en Lisa alleen is te simpel.” Het werd vanwege haar liefde voor Ierland: Lisa Nora. „Nora betekent eer in het oud-Iers.”

Toptalenten
​Over het verdere verloop van de talentenjacht weet Lisa nog niet veel. Wel is het duidelijk dat de kandidaten verschillende ‘challenges’ voorgeschoteld krijgen en dat er na een onbepaalde periode elf toptalenten overblijven. Eind mei vallen er weer 75 talenten af.  Lisa hoopt natuurlijk bij de laatste selectie te zitten. Maar ook zonder Giel komt ze er wel.

Wil je dit Enschedese talent op weg helpen naar de top? Beluister én like haar nummers dan via: www.youtube.com/gielstalentenjacht. Lees in De Twentsche Courant Tubantia van vrijdag 6 mei het volledige verhaal over Lisa.

​Ook TV Enschede FM ging met het jonge talent in gesprek. Beluister het fragment hieronder terug.

poll

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

  • Nou en? Waarom zoveel aandacht voor zo’n oud wrak? (15%)
  • Ik vind het zo gaaf dat zulke toestellen landen op ons vliegveld (49%)
  • Goed voor de werkgelegenheid, maar het doet me niks (36%)
3272 stemmen