Volledig scherm
Links de echte poster en rechts de affiche die door PvdA-voorman Van der Velde is gefotoshopt. © Ben Lensink/Laurens van der Velde

Enschedese PvdA-voorman photoshopt poster wethouder

ENSCHEDE - Hij moest er zo hard om lachen, dat hij de foto van de gemeentelijke afvalcampagne met wethouder Hans van Agteren in de hoofdrol meteen ging photoshoppen. "Als je je zo langs de weg laat zetten, vraagt dat om een satirische tegenhanger", zegt PvdA-voorman Laurens van der Velde.

Hij heeft het over de gemeentelijke afvalposter in de bushokjes met een bijna levensgrote Van Agteren. De wethouder gaat door de knieën, blikt vrolijk in de camera en deponeert op symbolische wijze tussen duim en wijsvinger iets in een mini-minicontainer. Meer afval scheiden, minder betalen. Vanaf 1 januari 2017.Was getekend: gemeente Enschede en TwenteMilieu. Het gaat dus over diftar, de verschillende afvaltarieven die de burger vanaf volgend jaar moet betalen.

'Groot probleem'
Laurens van der Velde haalde de tekst weg, liet het logo van de gemeente Enschede staan en voegde een laagje water toe. Met een vette knipoog naar de problemenatiek rond wateroverlast op tal van plaatsen in de stad. 'Al komt het water tot hier, ik doe niets', legt de PvdA'er de wethouder van Burgerbelangen in de mond. "Hij moet niet blijven hangen in onderzoeken, maar wat meer doen. Het is echt een groot probleem in de stad", verklaart hij.

Lol
Van Agteren ziet de lol er wel van in. "Leuke persiflage, ik heb er hard om gelachen. De tekst benadert niet de realiteit. We zijn hard bezig met het probleem van de wateroverlast in de stad. We doen al ontzettend veel. Neem het retentiegebied aan de Mozartstraat, de stadsbeek en de Roombeek."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Live Voetbal

home logo FC TwenteTWE
20'
0-0
sc HeerenveenHEE
away logo

poll

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

  • Kansloos, politici staan machteloos met zulke grote concerns (38%)
  • Natuurlijk, het is van enorm belang voor onze werkgelegenheid (35%)
  • Waarom? Sluiting is de tol die we betalen omdat we duurzamer willen zijn (27%)
1518 stemmen