Volledig scherm
© Thinkstock

Enschedese verdachte uitlokken moord blijft in de cel

ALMELO/ENSCHEDE - Patricia M.R. (44), die wordt verdacht van het uitlokken van een moord op haar ex, blijft opgesloten in de Zwolse vrouwengevangenis. Dat besliste de Almelose rechtbank. De Dominicaanse uit Enschede zou Roichel H. (45) en een andere man hebben gevraagd wraak op haar eerdere partner te nemen.

Roichel H. wordt vervolgd voor de moord op bakker Jasper Focks (50). Deze werd 13 januari doodgeschoten in zijn bakkerij met hennepkwekerij aan de Perikweg in Enschede.

Schorsen
Haar advocaat Thomas Bedrosian vroeg de rechters haar hechtenis te schorsen, zodat Patricia M.R. haar minderjarige zoontje kan zien. Tegen het jongetje is gezegd dat mama ‘op vakantie’ naar de Dominicaanse Republiek is. Zij heeft het ventje een half jaar niet gezien. Ook werd aangevoerd dat haar zuster met kanker in het ziekenhuis is opgenomen.

Afwijzingen
Officier van justitie De Boer verzette zich tegen vrijlating. Wel geeft hij toestemming haar zus een dag te bezoeken, onder begeleiding. Er worden eind september zeven getuigen gehoord, de inhoudelijke behandeling is in oktober.

Rechtbankpresident Bert Stoové en zijn college wezen de schorsing af. De verdediging onderbouwde de ziekte van haar zus onvoldoende. Bovendien is het belang van strafvordering groter dan haar persoonlijk belang, aldus de rechters.

poll

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

  • Goede zet, recreanten gaan niet respectvol om met de natuur (69%)
  • Tevreden wandelaars worden dupe van frustratie van Frans (18%)
  • Frans maakte zichzelf ook schuldig aan illegaal crossen (13%)
371 stemmen