Volledig scherm
De nieuwe locatie van de voedselbank © Google Streetview

Enschedese voedselbank vindt nieuw onderkomen aan Hengelosestraat

ENSCHEDE- De Enschedese voedselbank heeft na een lange zoektocht een nieuw onderkomen gevonden. De organisatie verhuist komende zomer naar een pand aan de Hengelosestraat. De voedselbank neemt zijn intrek in een loods aan de achterzijde van autogarage Bleeker. De toegang tot het terrein zit aan de Hengelosestraat tussen een statige villa en een wooncomplex van Tactus verslavingszorg.

De voedselbank zit nu nog in het oude Polaroidpand aan de Oldenzaalsestraat. Van Domijn moet de organisatie eruit, omdat de woningcorporatie de ruimte zelf nodig heeft voor haar kantoren. De voedselbank moet voor 1 mei weg zijn uit het fabriekspand. "Dat gaan we niet redden, maar ik hoop dat Domijn ons die paar maanden extra nog geeft", zegt Eric Oude Munnik, bestuurslid van de Voedselbank Enschede-Haaksbergen.

De nieuwe ruimte aan de Hengelosestraat voldoet aan een aantal belangrijke voorwaarden. "Het is een plek die met de auto gemakkelijk te bereiken is, waar ook voldoende parkeerplaatsen zijn en waar ook voldoende privacy is voor onze cliënten." De nieuwe plek is ruim genoeg om elke week rond de 550 kratten met etenswaren samen te stellen. "Ook krijgen we er meer kantoorruimte. Als je een gesprek wilt voeren met een cliënt, dan is het handig om dat afgezonderd van de rest te kunnen doen. Dan kunnen mensen vrijuit praten."

Voordat de voedselbank naar de nieuwe locatie gaat, moet er nog wel wat gebeuren. Zo komt er een hogere roldeur, zodat leveranciers makkelijker hun spullen langs kunnen brengen. Ook wordt er een aparte ingang gemaakt voor de cliënten die op de vrijdagmiddag hun pakket komen ophalen. Verder moeten er nog koel- en vriescellen geplaatst worden. De vloer van de ruimte is inmiddels al gladgemaakt. De bedoeling is om de hele verhuizing in een weekend af te ronden, waarschijnlijk in augustus.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

  • Ik heb me er niets van aangetrokken (12%)
  • Tijdens het hoogtepunt van de storm bleef ik binnen (21%)
  • Code rood was dit keer wel terecht (67%)
516 stemmen