Volledig scherm

Enschedese wethouder wil provinciaal Kennispunt Wateroverlast

ENSCHEDE - Niet alleen Enschede heeft te maken met grondwateroverlast, dat geldt ook voor andere gemeenten. Daarom heeft wethouder Hans van Agteren het onderwerp ter sprake gebracht bij de provincie en het waterschap. Het idee: een Kennispunt Wateroverlast inrichten, waarin Overijsselse gemeenten, de provincie en het waterschap hun kennis en ervaringen op het gebied van wateroverlast met elkaar delen.

Als het aan de gemeente Enschede ligt, worden ook burgers bij zo'n kennispunt betrokken. Al tijdens de stadsdeelcommissie van vorige maand werd dit voornemen kenbaar gemaakt. Het leverde maar liefst 35 reacties op van bewoners van Enschede-Noord die willen meedenken in het nog op te richten kennispunt.

Burgerparticipatie
Begin juli staat er een eerste bijeenkomst op het programma. De Enschedeërs die zich hebben aangemeld krijgen een uitnodiging. Op deze manier wordt grondwateroverlast een onderwerp waarbij betrokkenheid van burgers - zogeheten burgerparticipatie - een belangrijk onderdeel kan worden.

Enquête
Bewoners van de wijk Walhof- Roessingh krijgen deze maand ook nog een enquête op hun deurmat. Met een aantal gerichte vragen wil de gemeente op deze manier de grondwaterproblematiek in het gebied nog beter in kaart brengen. Daar zijn namelijk te weinig peilbuizen aanwezig. Bewoners vragen om zelf de waterstand in hun kelder bij te houden - dat is een suggestie van een Enschedeër tijdens de stadsdeelcommissie vorige maand deed - draagt ook bij aan het onderzoek.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

  • Terecht, scholen horen het goede voorbeeld te geven (57%)
  • Onzin. Laat kinderen zelf de keuze maken wat ze eten (11%)
  • De jeugd gaat nu in tussenuren vast naar de snackbar... (32%)
469 stemmen