Volledig scherm
Enzo Arseni (links) en Madelief Broos spelen de hoofdrollen in een film over de Nederlandse luchtvaart. © Arjan van Bruggen

Enzo (10) uit Enschede speelt hoofdrol in film over Nederlandse luchtvaart

ENSCHEDE - Enzo Arseni (10) uit Enschede heeft een hoofdrol te pakken in een nieuwe 4D-film over de geschiedenis van de Nederlandse luchtvaart. Daarmee gaat voor hem een langgekoesterde wens in vervulling.

Met een helikopter landt hij overmorgen bij het Aviodrome. Thuis op de bank in het centrum van Enschede heeft hij soms nog moeite om het te geloven. „Ik heb nog nooit in een helikopter gezeten. Als we geland zijn, moeten we over de rode loper lopen. Ik heb er altijd van gedroomd om filmacteur te worden. Dat het nu al zover is, had ik nooit kunnen denken.”

Wonderlijke wereld
In Skymania, de nieuwe productie van het Aviodrome in Lelystad, dwaalt hij samen met de even oude Madelief Broos uit Goirle rond in de wonderlijke wereld van de vliegtuigen. Het eerste vliegtuig van de gebroeders Wright, de ‘Spin’ van Anthony Fokker en de wereldberoemde Douglas DC-2 Uiver: hij heeft ze allemaal van binnen gezien. „Of ik ook echt gevlogen heb? Nee. Alleen met m’n ouders naar Italië. De meeste opnamen waren in het Aviodrome. We hadden soms wel een vliegtuighelm op, maar dat was eigenlijk nep."

Thomas
In de film speelt hij de rol van Thomas, een jongetje dat samen met zijn vriendin Elsa fantaseert over beroemde vliegtuigen uit de geschiedenis. De film, die met behulp van de nieuwste 4D-technieken is gemaakt, duurt 20 minuten en is vanaf 23 juni dagelijks te zien in de bioscoop van het Aviodrome. „De opnamen waren in Lelystad en Schiedam. Daar stond zogenaamd mijn huis. De meneer die er normaal woonde, moest tijdelijk ergens anders wonen. Het was ontzettend leuk om mee te maken. Beroemde acteurs op televisie vragen ze altijd om een handtekening. Hopelijk vragen ze mij dat woensdag ook.”

Ervaring
Ondanks zijn leeftijd heeft hij al de nodige ervaring. Hij was 5 jaar toen hij zich in Enschede meldde bij theaterschool Luna. Acteren, zingen: het is hem om het even. Succesvolle audities in het land bezorgden hem al een rolletje in de musical ‘Twee kleine kleutertjes’ met Monique Smit en een optreden in een reclamespot voor de Amerikaanse tv. In september is hij bovendien te zien in de nieuwe serie ‘Eng’ van de VPRO. De auditie voor Skymania was in Rotterdam. „Ze zeiden gelijk al dat ik het zou worden.”

poll

FC Twente en Heracles hebben allebei dik verloren

FC Twente en Heracles hebben allebei dik verloren

  • Gelukkig die andere club ook, anders was ik echt ontzettend chagrijnig geworden. (22%)
  • Wat zal het stil zijn bij de koffieautomaat maandagochtend. (43%)
  • Gelukkig redt Bjorn Kuipers de eer van het Twentse voetbal met zijn WK-nominatie. (35%)
49 stemmen