Volledig scherm
Makelaar Albert Post op het pleintje aan de Boulevard waarvoor hij een nieuw plan heeft gemaakt. © Lars Smook

Er moet wat gebeuren op pleintje aan Boulevard in Enschede

ENSCHEDE – Makelaar Albert Post betaalt uit eigen zak een ontwerp voor het verwaarloosde pleintje naast zijn kantoor. Ook lanceert hij het idee om in het vroegere postkantoor een foodhal te vestigen.

Albert Post loopt over het pleintje naast zijn makelaarskantoor en vertelt druk gebarend over zijn plan. „De ligging is prima, maar het ziet er niet meer uit. De hele binnenstad is of wordt opgeknapt, maar dit pleintje is vergeten. Het is de hoogste tijd dat hier wat gaat gebeuren. Je kunt er een mooi stukje Enschede van maken.”

Zijn stad gaat hem aan het hart, zegt hij. Daarom heeft hij op eigen kosten een ontwerp voor het pleintje aan de Boulevard laten uitwerken door IAA. Post zit met zijn makelaarskantoor aan het pleintje, maar hij zegt verder geen belang te hebben. „Ik stoor me dagelijks aan hoe het erbij ligt. Voor de ingang van MST is het perfect geregeld, net als hier tegenover bij het casino. We liggen hier op de looproute naar het Van Heekplein, maar zeg nou zelf: het is nu toch een rommeltje?”

De uitbaters van de horecazaken en winkels op het plein en de vereniging van huiseigenaren die de appartementen erboven bewonen staan achter zijn plan. Nu moet de gemeente nog over de brug komen. Die staat er in beginsel positief tegenover.
 

poll

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

  • Kansloos, politici staan machteloos met zulke grote concerns (38%)
  • Natuurlijk, het is van enorm belang voor onze werkgelegenheid (36%)
  • Waarom? Sluiting is de tol die we betalen omdat we duurzamer willen zijn (26%)
828 stemmen