Volledig scherm
AkzoNobel levert de warmte voor de leidingen van Warmtenet. Met een temperatuur van 40 graden, die in de energiecentrale wordt opgekrikt tot 70 graden.

Esreinschool Hengelo wil geen energiecentrale op parkeerplaats

HENGELO - De Esreinschool heeft problemen met de plannen voor het eindpunt van de hoofdleiding van Warmtenet. Dat is de ‘DEC Noord’, oftewel de ‘decentrale energiecentrale’ waarin de watertemperatuur van 40 naar 70 graden wordt opgekrikt. Die moet namelijk op het parkeerterrein naast de school komen, bereikbaar vanaf de Willem de Clercqstraat.

En dat levert grote risico’s voor de veiligheid van schoolkinderen op, zeggen locatiedirecteur Louis Padberg en Robert Wolters, algemeen directeur van het katholiek basisonderwijs Hengelo-Zuid (KBHZ). Ze vrezen voor gevaarlijke situaties, omdat het overzichtelijke karakter van het plein verloren gaat door de bouw van de energiecentrale. Zo komen veel ouders hun kinderen met de auto brengen, terwijl er tegelijk veel kleuters en jonge leerlingen op het pleintje lopen en fietsen.

Alternatieve plek
Wolters: „We snappen dat Warmtenet iets moet, maar dan wel op zo’n manier dat het ook voor de school acceptabel is.” Padberg en hij weten wel een alternatieve locatie: achter de noodgebouwen aan de De Clercqdwarsstraat. Warmtenet is op de hoogte van de problemen die de school heeft. Volgende week donderdag is er overleg over de kwestie.

Live Voetbal

home logo Roda JC KerkradeRJC
EINDE
1-1
FC TwenteTWE
away logo

poll

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

  • Nou en? Waarom zoveel aandacht voor zo’n oud wrak? (14%)
  • Ik vind het zo gaaf dat zulke toestellen landen op ons vliegveld (50%)
  • Goed voor de werkgelegenheid, maar het doet me niks (36%)
3054 stemmen