Volledig scherm
© Frans Nikkels

Extra controles bromfietsen op fietssnelweg F35

HENGELO/ENSCHEDE - De afdeling Stadstoezicht van de gemeente Hengelo gaat tweemaal per jaar controleren op de fietssnelweg F35 of brom- en snorfietsers er overlast veroorzaken. Enschede en Borne hebben ook aangekondigd op hun tracés van de F35 te controleren.

De controles zullen vooral plaatsvinden tijdens 'piekmomenten'. Wat die momenten zijn, werd eerder vastgesteld in een onderzoek.

Verbod
In principe geldt voor het gehele traject een bromfietsverbod. Daar trekken veel bromfietsers zich niets van aan, bleek enkele weken geleden. Een dag na de officiële opening van het nieuwe deel van de fietssnelweg tussen Hengelo en Borne werden al vijf bromfietsers bekeurd.

Uitlaatgasvrij
De raadsfractie van D66 in Hengelo zou graag zien dat de fietssnelweg F35 volledig 'uitlaatgasvrij' wordt. Raadslid Ten Barge doet namens de liberaal-democraten die suggestie in een brief aan het college van B en W. De D66'er dringt erop aan het idee van een 'uitlaatgasvrije' fietssnelweg F35 'te bespreken met de collega-bestuurders van andere gemeenten' aan het tracé. Het college van Hengelo kondigt aan dit te zullen doen.

poll

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

  • Houden zo, het wordt er heerlijk rustig van in de stad (23%)
  • Er zijn in Twente nou eenmaal mooiere plekken om te wonen (57%)
  • Met de Enschedese woningprijzen is dat volgend jaar weer anders (20%)
801 stemmen