Volledig scherm

FC Twente-supporters bezorgen Chileen de mooiste dag van zijn leven

ENSCHEDE – “Dit is een uniek verhaal, echt een jongensboek. ‘s Middags loop je nog nietsvermoedend bij De Grolsch Veste op zoek naar een kaartje, een paar uur later heb je de dag van je leven gehad én je grote held ontmoet.”

Dat vertelt Casper Meppelink, een van de supporters van FC Twente die heeft bijgedragen aan het bijzondere verhaal van een Chileense voetbalfan in Enschede.

Mee op sleeptouw

Hoe zit het precies? Op doorreis naar Kopenhagen is de Chileen Kristoffer Serey zaterdag één dag in Nederland. Hij verblijft in Delden, omdat hij graag ’s avonds naar FC Twente – Cambuur Leeuwarden wil. Serey is groot fan van Universidad Católica, de club waar Gutiérrez speelde voordat hij naar FC Twente kwam. De international van zijn land in actie zien tijdens zijn vakantie in Europa... dat zou helemaal geweldig zijn.

Aan het eind van de ochtend slentert Serey rond bij De Grolsch Veste, op zoek naar een wedstrijdkaartje. De fanshop zit echter nog dicht. Toevallig passeert de Zuid-Amerikaan de deuren van Vak-P, waar al wat mensen in het supportershome aanwezig zijn. Ze komen in gesprek en horen het verhaal van de Chileen. De Twente-fans besluiten: ‘Je krijgt een gratis kaartje van ons én we nemen je de rest van de dag op sleeptouw.”

De fans houden woord. De Chileense voetballiefhebber wordt meegenomen naar het café van supportersvereniging Bagpipe, krijgt de stad te zien en wordt bijgepraat over de club van zijn landgenoot. 

Shirt in de rust

Ondertussen neemt Meppelink contact op met FC Twente, of er ‘iets te regelen’ valt voor deze bijzondere fan. ,,Dat heb ik hem nog maar niet verteld, want hij zat ’s middags in de auto al te huilen, zo gelukkig was hij met zijn kaartje.”

De avond wordt mooier en mooier voor de Gutierrez-fan. Hij hangt zijn eigen vlag op in het stadion en bekijkt de wedstrijd vanuit Vak-P. In de rust loopt Gutierrez ineens in zijn richting. De aanvoerder doet zijn shirt uit en gooit het naar Serey, die het vol ongeloof ziet gebeuren.  Meppelink: "“Ik stond naast hem, hij stortte zich op mijn schouders en begon direct weer te huilen. Dit is de mooiste dag van mijn leven, zei die.”

Lees hieronder verder

Na de wedstrijd volgt de volgende verrassing. De Chileen mag in het spelershome zijn grote held ontmoeten. Toen Gutierrez binnen kwam wandelen, stortte de fan zowat in. Meppelink: "Het leek wel of hij Jezus zag verschijnen, haha. Hij bleef maar huilen, van geluk. Heel bijzonder en mooi om mee te maken."

Normaal doen

Na de wedstrijd moet de Chileen uiteraard ook de overwinning vieren in de binnenstad van Enschede. Tot diep in de nacht deelt hij in de feestvreugde, met zijn nieuwe vrienden uit Enschede.

Meppelink vond het vooral mooi om te zien hoe snel de club Twente en de fans deze Chileen de dag van zijn leven bezorgden. "Dit past natuurlijk heel goed in het kader van het ‘normaal doen’ als club FC Twente. Twente is een club van en voor de supporters, daar is dit het schoolvoorbeeld van.”

Serey zelf zit inmiddels in Kopenhagen, de volgende halte van zijn reis door Europa. Maar zo bijzonder als het in Enschede was, zal het nergens meer worden. 

Volledig scherm
Volledig scherm
Foto's: Bas Everhard
Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Live Voetbal

home logo NederlandNED
EINDE
2-0
FrankrijkFRA
away logo

poll

Geschrokken Hengelose haalt baby per direct van kinderdagverblijf

Geschrokken Hengelose haalt baby per direct van kinderdagverblijf

  • Terecht, als moeder wil je elk risico voor je baby uitsluiten (36%)
  • Wat een onzin, besmetting kun je overal oplopen (27%)
  • Tijd voor overheid om in te grijpen om dit soort situaties te voorkomen (37%)
718 stemmen