Volledig scherm
Udo Lindenberg tijdens de onthulling van zijn standbeeld op de Herman Ehlerstrasse (2015) © Reinier van Willigen

Feest: Rocklegende Udo Lindenberg wordt ereburger van Gronau

GRONAU - Rocklegende Udo Lindenberg is eind juli voor even terug in zijn geboorteplaats Gronau. Hij wordt ereburger van de stad en sluit zijn stadiontour af met een concert in de Bürgerhalle.

Gronau eerde Lindenberg, die in mei 70 jaar werd, vorig jaar al met een overlevensgroot standbeeld. Nu krijgt de meest beroemde telg van de grensplaats ook het ereburgerschap. De gemeenteraad van Gronau kent de zanger dit toe voor diens levenswerk, zijn sociale en politieke engagement en zijn humanitaire projecten. De feestelijke ceremonie is op dinsdag 26 juli in het Rock'n'Popmuseum.

Concert
Een dag later lost Lindenberg een eerdere belofte in. In een interview met de Westfälische Nachrichten kondigde hij in mei 'een klein feest voor alle Gronauten' aan, zoals hij de inwoners van Gronau noemt. Even was het idee van een groot openairconcert in beeld, maar dat is volgens de organisatoren niet haalbaar. Lindenberg en zijn band spelen binnen, voor een select gezelschap van 1.500 man. Liefhebbers opgelet: er zijn slechts 1.500 kaarten beschikbaar.

Kaartjes kosten 55 euro plus servicekosten. De voorverkoop begint morgen om 09.00 uur via de website eventim.de en bij de Touristik-Service bij het station in Gronau, Bahnhofstrasse 45. Er zijn slechts 1.500 kaarten beschikbaar. Maximaal vier kaarten per persoon.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

  • Houden zo, het wordt er heerlijk rustig van in de stad (25%)
  • Er zijn in Twente nou eenmaal mooiere plekken om te wonen (57%)
  • Met de Enschedese woningprijzen is dat volgend jaar weer anders (19%)
263 stemmen