Volledig scherm
De labels liggen klaar voor de fietsen die rondslingeren bij het NS-station

Fietsen en onkruid verwijderd bij NS-station Hengelo

HENGELO - Het wordt na de vakantieperiode een stuk mooier rondom het NS-station in Hengelo: de wildgroei van links en rechts geparkeerde fietsen, brommers en fietswrakken wordt aangepakt en het welig tierende onkruid op het afgesloten deel van het Industrieplein wordt verwijderd.

Ondanks de nieuwe, strak vormgegeven fietsenflat zijn er nog velen die hun fiets elders neerzetten. Deze notoire foutparkeerders zien straks een label aan het stuur hangen. En dan is het oppassen geblazen, omdat de verwijdering van hun rijwiel dreigt.

Onkruid

Tegelijk wordt het onkruid geschoren op het Industrieplein, waar komend najaar de aanleg van het skatepark begint. Deze verwildering tussen de straatstenen is de gemeente een doorn in het oog. „Het ziet er niet uit”, zegt wethouder Jan Bron. De NS, eigenaar van het grootste deel van het plein, is gevraagd daar wat aan te doen.

Neergekwakt

Maar de groenverdelgers kunnen er niet bij vanwege de bosjes neergekwakte rijwielen die de weg versperren, zegt een woordvoerder van de gemeente. Vandaar de gezamenlijke aanpak: de gemeente komt in actie tegen de fietsen, de NS gaat de toendra-achtige uitstraling van het plein te lijf.

Live Voetbal

home logo NapoliNAP
EINDE
3-1
FeyenoordFEY
away logo

poll

Diepe Hel Holterbergloop zondag 29 oktober om half 12 in plaats van half 11

Diepe Hel Holterbergloop zondag 29 oktober om half 12 in plaats van half 11

  • De burgemeester laat zijn oren hangen naar de kerken (39%)
  • Ach, fijn dat het evenement gewoon door kan gaan (28%)
  • Jammer dat kerken erop aan worden gekeken, terwijl de burgemeester beslist (33%)
199 stemmen