Volledig scherm
© Erna Lammers

Files straks verleden tijd na werk aan de weg in Hengelo

HENGELO - Het verkeer door Hengelo stroomt straks sneller door als de nieuwe kruising Enschedesestraat-Kuipersdijk klaar is. De kruising gaat in november dicht, fietsers worden vanaf vandaag omgeleid. 

De kruising Enschedesestraat-Kuipersdijk-Boekweitweg wordt in omvang veel groter dan dat nu het geval is. De opstelstroken zijn langer en er komen vrijliggende fietspaden. Ook zijn er parallelwegen aangelegd en voetpaden. Nieuw groen siert straks het kruispunt en de Drienerbeek wordt aan de Enschedese kant een stukje naar de oppervlakte gehaald. De busbaan, die nu nog stopt bij de halte ter hoogte van de Oude Grensweg, wordt doorgetrokken tot de kruising en loopt daarna nog door tot de Haverweg.

Omgeleid

Het kruispunt gaat in november drie weken dicht. Vanaf deze week worden de fietsers al omgeleid, onder meer via de F35, de Pruisische Veldweg en de Oude Grensweg. De fietspaden zijn nodig als opstelruimte voor de nutsbedrijven, die nu al bezig zijn om oude leidingen te verwijderen en nieuwe leidingen aan te leggen. Om te voorkomen dat fietsers, net als elders in de Enschedesestraat gewoon dwars door het werkgebied fietsen, is aan de politie om controles uit te voeren. Hulpdiensten en bussen van en naar Hengelo en Enschede mogen in die drie weken over de kruising blijven rijden.
De afsluiting van de kruising is bewust in november gepland, zegt Theo Kupper, projectleider van de gemeente. „De werkzaamheden aan de Haaksbergerstraat zijn half oktober klaar. Anders zijn er te veel wegen dicht en daarom kiezen we voor deze periode.” Volgens projectleider Erwin Meijberg van wegenbouwer Heijmans is onderzocht of er een rijbaan open kon blijven. „Dat kan niet want dan kan het werk niet gedaan worden.” Kupper: „We kiezen bewust voor kort maar hevig. Het openhouden van één rijbaan komt de veiligheid niet ten goede. Bovendien duurt het dan veel langer.”

Bereikbaar

Het verkeer wordt op de snelwegen A1 en A35 al gewaarschuwd voor de afsluiting. Hengelo blijft daardoor via de diverse afslagen bereikbaar. Volgens Mark Christenhusz van Heijmans is er overleg geweest met de provincie, rijkswaterstaat, de hulpdiensten, Syntus en de gemeenten Enschede en Hengelo. „Op verschillende plekken, zoals bij de Universiteit Twente, worden omleidingsborden geplaatst.”
Het werk aan de kruising is het sluitstuk in de vernieuwing van de Enschedesestraat. Als alles volgens plan verloopt, is eind dit jaar de Enschedesestraat weer volledig bereikbaar. Dat is drie maanden eerder dan gepland. De kans bestaat dat de deklagen in april 2017 worden aangebracht.

Live Voetbal

home logo Heracles AlmeloHER
35'
0-0
PSVPSV
away logo
home logo AjaxAJA
EINDE
2-0
FeyenoordFEY
away logo

poll

Boef weer welkom op Dauwpop na excuses op Noorderslag?

Boef weer welkom op Dauwpop na excuses op Noorderslag?

  • Wat mij betreft prima, iedereen maakt fouten (9%)
  • Nee, na zijn uitspraken is die deur dit jaar dicht (82%)
  • Boef? Ik ga naar Dauwpop voor Kensington! (9%)
44 stemmen