Volledig scherm
© Thinkstock

'Filmpjes die Hengeloër maakte van huiselijk geweld zijn gruwelijk'

ALMELO/HENGELO - Ronduit gruwelijk. Zo noemt officier van justitie Marike Zwartjes de opnames die Berry M. (26) van zijn zwaar mishandelde vriendin maakte. De aanklaagster vindt dat de Hengeloër, die eerder werd veroordeeld voor huiselijk geweld, de lichte tbs-vorm (met voorwaarden) moet krijgen, voor het willen toebrengen van ernstig lichamelijk letsel en het gijzelen van de jonge vrouw, van 7 tot 12 september.

Die laatste avond ontsnapte het ontredderde slachtoffer, toen M. boodschappen deed. Bij het eerste adres waar ze aanbelde, schrokken de bewoners zo dat ze haar niet binnen lieten. Een oude mevrouw verderop deed dat wel.

Ondoenlijk 
In het ziekenhuis werden op twintig lichaamsdelen verwondingen gevonden, ook op kwetsbare plekken. De verdachte, die meende dat zijn vriendin vreemd ging, filmde de gevolgen van zijn brute optreden met z'n telefoon. ,,Eerst is haar gezicht puntgaaf, een dag later is het gezwollen'', schetste de officier. ,,Het is haast ondoenlijk naar de beelden te kijken.''

Contactverbod
Ze eiste dat Berry M., die nu 285 dagen vast zit, snel gedwongen wordt behandeld. Ook moet hij een oude straf van 30 dagen uitzitten, een contactverbod krijgen en het slachtoffer bijna 3.000 euro schadevergoeding betalen.

Vonnis: 8 juli.

poll

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

  • Kansloos, politici staan machteloos met zulke grote concerns (38%)
  • Natuurlijk, het is van enorm belang voor onze werkgelegenheid (35%)
  • Waarom? Sluiting is de tol die we betalen omdat we duurzamer willen zijn (27%)
1149 stemmen