Volledig scherm
© ANP

FIOD neemt Porsche mee uit Enschede, eigenaar begrijpt er niets van

ENSCHEDE - De FIOD heeft maandag in de Alphatoren in Enschede een inval gedaan bij één van de huurders. Daarbij werd onder meer een Porsche meegenomen.  

De inval werd gedaan in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar een faillissementsfraude. Bij de Enschedeër, die daar sinds november woont, werd de telefoon, meerdere documenten, een laptop en een Porsche in beslag genomen.

'Bedrijf zegt me niets'
De betrokken bewoner zegt ‘totaal niet te begrijpen wat de FIOD bij hem te zoeken had’. „Ik ben bij geen enkel faillissement betrokken. Ze hebben vluchtig een naam van een bedrijf genoemd, maar dat zegt me helemaal niets. Ik heb geen geheimen. Ik ben reuze benieuwd waar deze inval op gestoeld is.”

Loondienst
De Enschedeër zegt in loondienst te zijn, maar wil niet zeggen wat voor werk hij doet. „Ik wil niet dat mijn werkgever hiervan schade oploopt. Ik ondervind hier al genoeg schade van.”

Gebrandmerkt
Hij voelt zich ‘gebrandmerkt’. „Mensen in de toren krijgen het allemaal mee. Er wordt snel gedacht: waar rook is, is vuur. Het leed is al geschied. En voor buitenstaanders is het beeld ook snel ingevuld. ‘In de toren wonen alleen rijkelui met dure auto’s; het zal wel niet eerlijk verdiend zijn’. Daar baal ik gigantisch van.”

poll

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

  • Eens, hoe vaak ik in de binnenstad kom is alleen mijn zaak (53%)
  • Gezeur, die data zeggen niets over mijn privéleven (16%)
  • Het maakt mij echt niet uit, ik heb toch niks te verbergen (31%)
929 stemmen