Volledig scherm
© Thinkstock

Fishing Adventure Enschede failliet verklaard

ENSCHEDE – Het Enschedese bedrijf Fishing Adventure is woensdag door de rechtbank in Almelo failliet verklaard. Fishing Adventure is al jaren bezig met de voorbereidingen voor een groot vis-recreatiepark op het Rutbekerveld. Het college van B en W heeft in december vorig jaar toegezegd mee te willen werken aan de bestemmingsplanwijziging die hiervoor nodig is.

Fishing Adventure wilde op het Rutbekerveld een grote visplas aanleggen waar grote vissen, zoals meervallen en steuren een plekje zouden krijgen. Ook voor kleinere vissen als zeelt en brasem was plek. Daar zou voor de vissers ook een horecapaviljoen worden aangelegd. Bovendien waren er plannen voor drijvende vishutjes, waar vissers zowel overdag als ’s nachts een hengeltje konden uitgooien.

Directeur Bart de Vries van Fishing Adventures reageert verbijsterd op het nieuws van het faillissement. Volgens hem is er wel sprake van een ‘dispuut’ maar is een faillissement absoluut niet aan de orde.

Curator mr. Leferink bevestigt echter de uitspraak van de rechtbank: “Ik heb van de faillissementsgriffie begrepen dat de heer De Vries niet is komen opdagen bij de faillissementszitting dus het is onduidelijk wat er precies aan de hand is. Maar dat ga ik de komende dagen uitzoeken.”

poll

Torenflat op oud badhuis in Hengelo

Torenflat op oud badhuis in Hengelo

  • Mooie manier om de restanten van dit historische gebouw te behouden (54%)
  • Veel te massaal, dat gaat ten koste van de privacy van buurtbewoners (34%)
  • Als ze het maar snel doen, nog een winter en dat badhuis zakt in elkaar (12%)
298 stemmen