Volledig scherm
Boze stakers van TSN. © Frans Nikkels

FNV boos: ‘Wethouder Hengelo levert thuiszorgsters een rotstreek’

HENGELO - FNV Zorg en Welzijn is boos op de gemeente Hengelo omdat die vijftien oud-medewerkers van de failliete zorgorganisatie TSN in de kou zou hebben laten staan. De bond bekijkt welke stappen er tegen de gemeente kunnen worden genomen.
 

De medewerkers zijn inmiddels bij andere zorgorganisaties aan de slag, maar tegen mindere arbeidsvoorwaarden, volgens de FNV-bond. Wethouder Jan Bron had toegezegd deze medewerkers te compenseren met geld dat is overgebleven uit het Hengelose zorgbudget, aldus de bond. „Hij komt nu op zijn woorden terug, waardoor deze medewerkers alsnog flink in inkomen achteruitgaan.”

Rotstreek
Bestuurder Hilde ter Doest van FNV Zorg en Welzijn vindt het ‘een rotstreek van de wethouder’. „Nu komen de medewerkers alsnog in financiële problemen. De werkgever wil de compensatieregeling toepassen die Bron had toegezegd. Dan krijgen ze hun oude arbeidsvoorwaarden terug. En niet alleen de medewerkers zijn weer de dupe, ook zorgbehoevende mensen dreigen hun broodnodige zorg deels kwijt te raken.”

Helaas
Maar Bron voelt zich totaal niet aangesproken door de opmerkingen van FNV Zorg en Welzijn. „Na het faillissement van TSN zijn 842 cliënten en 184 medewerkers bij andere zorgaanbieders ondergebracht. Twee konden er niet in dezelfde salarisschaal worden ondergebracht. We hebben beloofd te onderzoeken of we iets konden betekenen, maar we zien helaas geen mogelijkheden. We hebben bij de werkgever aangedrongen om nogmaals te bekijken wat ze voor die twee kan betekenen en daarover zijn we nog in gesprek. Een rotstreek van de bond om te reageren terwijl we nog in onderhandeling zijn.”

poll

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

  • Eens, hoe vaak ik in de binnenstad kom is alleen mijn zaak (54%)
  • Gezeur, die data zeggen niets over mijn privéleven (16%)
  • Het maakt mij echt niet uit, ik heb toch niks te verbergen (31%)
692 stemmen