Volledig scherm
De supermarkten begonnen ermee, nu doen steeds meer winkels mee met de koopzondag.

Folderen voor zondags winkelen in Hengelo

HENGELO - In een oplage van 10.000 exemplaren verspreidt Facebookplatform Hengelo Helemaal Stil? vanaf deze week een flyer in de binnenstad met de oproep om op zondagen te gaan winkelen. Inclusief een opsomming van alle zaken die zondags geopend zijn.

Tijs Jagers van HHS? zette de actie op poten vanwege het groeiende aantal ondernemers dat op zondag de deuren opent. „Veel mensen denken dat het in de binnenstad alleen om winkeliers aan de Enschedesestraat gaat, maar het zijn er al veel meer. We willen ze een handje helpen.”

Hele stad

Ook de winkels buiten het centrum, inclusief Plein Westermaat, staan op de flyer. Jagers: „Het gaat ons om de hele stad.” De folders worden volgens hem betaald via een crowdfundaccount.

Het platform HHS? speelde eerder met een handtekeningenactie een rol bij de introductie van de koopzondagen. Dat leverde het draagvlak op dat de gemeenteraad wilde zien. In omliggende gemeenten waren al wel supermarkten open op zondag. Jagers: „We zijn nu de enige gemeente in deze regio waar alle winkels elke zondag de deuren mogen openen. En ook nog met gratis parkeren in de binnenstad.”

Enschede

De Hengeloër is trouwens niet aan één plaats gebonden. Hij had ook in Enschede wel willen helpen bij het opzetten van 52 koopzondagen. „Enschedese ondernemers zijn jaloers op Hengelo”, weet hij. Via zijn bedrijfje Flaxwax, dat zich onder meer met sociale-mediamarketing, drukwerk en flyeren bezighoudt, onderhoudt hij in Enschede het Facebookplatform EnschedeGezellig, ongeveer te vergelijken met Hengelo Helemaal Stil?

De slogan ‘Enschede wil elke zondag naar de winkel’ leverde echter slechts twee reacties op van consumenten. „Blijkbaar is er geen behoefte aan”, zegt Jagers.

Live Voetbal

home logo FC TwenteTWE
EINDE
0-4
sc HeerenveenHEE
away logo

poll

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

  • Kansloos, politici staan machteloos met zulke grote concerns (39%)
  • Natuurlijk, het is van enorm belang voor onze werkgelegenheid (35%)
  • Waarom? Sluiting is de tol die we betalen omdat we duurzamer willen zijn (26%)
1564 stemmen