Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Foutje bij Regiotaxi: vrouw wacht uren op taxi in Enschede die niet komt

ENSCHEDE - Een vrouw uit Haaksbergen heeft in de nacht van donderdag op vrijdag urenlang op haar rolstoeltaxi moeten wachten. Ze was naar tv-opnames geweest van de EURegiotap bij Café Vrieler in Enschede. Toen ze na afloop klaarstond om opgehaald te worden, kwam de bestelde Regiotaxi van Brookhuis niet.

Presentator Willie Oosterhuis heeft na lang rondbellen uiteindelijk maar de politie ingeschakeld, die via Brookhuis alsnog een taxi heeft laten komen. Tegen 03.00 uur was de vrouw thuis. Volgens Brookhuis is er een fout gemaakt bij het callcenter van Connexxion in IJsselmuiden. In het systeem was namelijk een rit ingevoerd 's middags om 12.15 uur, en niet 's nachts om 00.15 uur. Donderdagmiddag had er al vergeefs een regiotaxi staan wachten bij het café aan de Brinkstraat, dat toen nog gesloten was.

Jammer
"Het is uiteraard erg jammer voor deze vrouw dat haar dit moet overkomen", zegt Brookhuis-directeur Erwin Brookhuis. "We maken in Twente 5000 ritten met de Regiotaxi per jaar, dan is het heel vervelend dat zich zoiets voordoet. We hebben inmiddels contact gehad met de vrouw, met het café en met Willie Oosterhuis." Het stoort hem dat Oosterhuis het voorval live filmde en deelde via Facebook. "Brookhuis krijgt direct de schuld, maar het is in dit geval niet goed gegaan bij het callcenter. Maandag komt Willie hier op kantoor voor onze kant van het verhaal, die hij via zijn Facebookpagina live gaat filmen."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

Live Voetbal

home logo ADO Den HaagADO
RUST
1-1
Heracles AlmeloHER
away logo

poll

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

  • Kansloos, politici staan machteloos met zulke grote concerns (39%)
  • Natuurlijk, het is van enorm belang voor onze werkgelegenheid (34%)
  • Waarom? Sluiting is de tol die we betalen omdat we duurzamer willen zijn (27%)
1910 stemmen