Volledig scherm
Het gebouw van OBS Helmerhoek © Google Streetview

Fusie voor Enschedese basisscholen Helmerhoek en de Averbeke

ENSCHEDE - Het gebouw van Obs Helmerhoek aan de Bekspringhoek gaat na de zomervakantie op slot, door de bezuinigingen op schoolgebouwen. De school gaat een fusie aan met de tegenoverliggende openbare basisschool De Averbeke. De ‘nieuwe’ school krijgt de werknaam Fusieschool Averbeke-Helmerhoek.

Leerlingkrimp
Een van die gebouwen is die van Obs Helmerhoek. De school telt volgens de laatst bekende cijfers bijna 140 leerlingen en dat worden er in de toekomst steeds minder. Nu heeft de Helmerhoekschool al lokalen ‘over’. Aan de Runenberghoek/Ravenhorsthoek speelt hetzelfde bij de openbare basisschool De Averbeke (nu bijna 190 leerlingen) en de christelijke basisschool Willem van Oranje (ruim 100 leerlingen). Door de leerlingen van Obs Helmerhoek over deze twee schoolgebouwen te verspreiden, kan de school aan de Bekspringhoek dicht.

De laatste maanden heeft schoolbestuur Stichting Consent een fusie-onderzoek uitgevoerd voor de Helmerhoekschool en De Averbeke. Met één school denkt Consent een duurzame toekomst van openbaar basisonderwijs in Helmerhoek beter te kunnen waarborgen. Bovendien werken de scholen nu al veel samen.

B en W
Het college van B en W heeft eerder al positief gereageerd op het fusieverzoek. Ook de medezeggenschapsraden van de scholen gaven vorige week goedkeuring. De fusie gaat op 1 augustus in. Leerlingen van de fusieschool krijgen vanaf dan les in de gebouwen van De Averbeke en Willem van Oranjeschool. Tijdens het schooljaar 2016-2017 worden de stappen gezet om er ook één organisatie van te maken.

Andere wijzigingen vanaf het nieuwe schooljaar: St. Jan sluit dependance aan Veldkampplantsoen. Prinseschool sluit noodlokalen aan Daalweg en Staringstraat en opent locatie in oude St. Jan aan Veldkampplantsoen. Met ingang van schooljaar 2017/2018 verhuist De Menkotoren naar de Rijnstraat. Later staan inhuizing van De Broekheurne bij Mecklenburg en verhuizing van Noorderkroon en Prins Maurits op de planning.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Regionale sint in de war door steeds gekkere verhaallijn van Sinterklaas in het Sinterklaasjournaal

Regionale sint in de war door steeds gekkere verhaallijn van Sinterklaas in het Sinterklaasjournaal

  • Laat de NTR stoppen en dit journaal overlaten aan regionale omroepen (39%)
  • Kinderen in het oosten raken niet zo gauw in de war (35%)
  • Blijft er dan overal discussie over met Sinterklaas (26%)
54 stemmen