Volledig scherm
De Oude Molenweg is van maandag 22 tot en met vrijdag 26 augustus afgesloten vanwege werkzaamheden. © Michel Hasselerharm

Geen extra maatregelen nodig rondom afsluiting Oude Molenweg in Hengelo

HENGELO - De zorg was groot, de praktijk valt mee. Omwonenden van de Oude Molenweg vreesden dat hun buurt nagenoeg onbereikbaar zou worden. Maar op de eerste dag van de afsluiting zijn er weinig tot geen problemen. Extra maatregelen blijken ook niet nodig.

De met borden aangegeven omleidingsroute en vooral het ingehuurde personeel van Overink Beroeps Verkeersregelaars weten eventuele onduidelijkheid rondom de afgesloten Oude Molenweg prima op te vangen. Vooraf waren er bij omwonenden grote zorgen over de bereikbaarheid. Omdat ook de Wolter ten Catestraat en Enschedesestraat zijn afgesloten. Maar doordat de kruising met de Anninksweg en Wolter ten Catestraat open blijft, kunnen auto’s via De Wetstraat en de Bothastraat zonder problemen de Afrikaanderbuurt inrijden. Ook supermarkt Emté blijft bereikbaar. Al is het wel even voorzichtig rijden over het opgebroken wegdek.

Eenrichting
Ook aan de ‘Oldenzaalse’ kant van de Oude Molenweg leidt een verkeersregelaar automobilisten die bijvoorbeeld bij O-kwadraat, het wooncomplex voor ouderen en gehandicapten, moeten zijn, probleemloos langs de wegwerkzaamheden. De rest wordt op een alternatieve route gewezen via de Wemenstraat of, wie aan de andere kant van het centrum moet zijn, via de Beethovenstraat, Bergweg en Anninksweg. Extra maatregelen blijken deze maandagmorgen niet nodig. Alleen op een kort stuk van de Bothastraat (tussen de De Wetstraat en de Reitzstraat) en de Wemenstraat (tussen de entree van parkeergarage Thiemsbrug en de Schalkburgerstraat/Steijnstraat), wordt het eenrichtingsverkeer tijdelijk opgeheven.

Asfaltering
Vrijdag, als de Oude Molenweg wordt geasfalteerd, zal de bereikbaarheid wel wat minder zijn. De planning is dat het gedeelte tussen de Anninksweg en Emté voor de openingstijd van de supermarkt klaar is. Maar of dat lukt, hangt mede van het weer af.

poll

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

  • Nou en? Waarom zoveel aandacht voor zo’n oud wrak? (14%)
  • Ik vind het zo gaaf dat zulke toestellen landen op ons vliegveld (54%)
  • Goed voor de werkgelegenheid, maar het doet me niks (32%)
1627 stemmen