Volledig scherm

Geen Oranje? Het kleurloze Twentse straatbeeld in 6 gifjes

ENSCHEDE - Stel je voor, dat we er wél bij waren geweest. Dan was Nederland massaal aan de Wuppies, Beessies en andere Oranje-prullaria geslagen. En had het land gesidderd van spanning. Dat is nu niet het geval en dus ziet het straatbeeld er compleet anders uit. 

Wij maakten een rondje door Twente en maakten een stop in Den Ham, Almelo, Enschede, Hengelo, Vroomshoop en Vasse voor een kiekje. Een overzicht in 6 gifjes.

1. Geen feest in Vasse

Bij Café Bolscher in Vasse was het twee jaar geleden nog zó gezellig... Dat is het er nu nog wel, maar toch anders.

2. De burgemeester van het Vinkenplein

Volledig scherm

Het Vinkenpleintje in Almelo is dit EK een doornsnee straat. Dat terwijl hier normaal gesproken prachtige Oranje-feesten georganiseerd worden. Wij spraken met Bennie Beuvink, de grootste Oranjefan uit Twente. 

3. Niet juichen, maar eten in Hengelo

Volledig scherm

Bij Three Musketeers in Hengelo ziet het terras er deze dagen wel even anders uit... Geen grote schermen en een oranje waas dat het terras vult, maar een grote daghap. 

4. Tribune gewoon gebouwd in Den Ham

Volledig scherm

Ze hebben ook dit jaar de schuur van Jan Poel in Den Ham 'gewoon' omgebouwd tot EK-stadion. Maar toch zal alles anders zijn, nu Oranje ontbreekt. Dat valt aan de gezichten al af te lezen

5. Een saaie zomer in Enschede

Volledig scherm

Het was altijd zo gezellig deze weken aan de Van der Heydenstraat in Enschede. Wekenlang waren buurtbewoners bezig met de voorbereiding, en wekenlang keken ze samen naar alle Oranje-duels. Van EK-koorts nu geen sprake. 

6. Waar is dat feestje in Vroomshoop? 

Volledig scherm

Traditie in Vroomshoop, bij een belangrijke zege van Oranje (of Christian Kist) met zijn allen de rotonde op. Hoewel het daar ook wel eens uit de hand gelopen is, was het vaak een vrolijke en gezellige bedoeling. De rotonde zal deze zomer (helaas) alleen gebruikt worden waarvoor ie gemaakt is...

Volledig scherm

poll

FC Twente en Heracles hebben allebei dik verloren

FC Twente en Heracles hebben allebei dik verloren

  • Gelukkig die andere club ook, anders was ik echt ontzettend chagrijnig geworden. (18%)
  • Wat zal het stil zijn bij de koffieautomaat maandagochtend. (50%)
  • Gelukkig redt Bjorn Kuipers de eer van het Twentse voetbal met zijn WK-nominatie. (33%)
903 stemmen