Volledig scherm
© MAPH

Geluidsschermen en tunnels in Enschede opgefleurd voor veiligheidsgevoel

ENSCHEDE – De geluidsschermen bij de Oude Dijk en de Eschmarketunnel worden opgefleurd met beschilderingen. Het beschilderen van de geluidschermen langs de N35, boven de fietstunnels, zou een gevoel van meer veiligheid kunnen bewerkstelligen.

Het mag allemaal wel wat vrolijker rondom de fietstunnels. Met die gedachte stond André Boersma, voormalig raadslid van de PvdA, in het najaar van 2014 op de motiemarkt in het stadhuis. Boersma stelde dat de twee fietstunnels onder de rijksweg 35 (ter hoogte van Boswinkel en de Oude Dijk) bij veel voorbijgangers voor een onveilig gevoel zorgen, voor in het donker. Het beschilderen van de geluidschermen langs de N35, boven de fietstunnels, zou wellicht een gevoel van meer veiligheid kunnen bewerkstelligen. Het idee werd door de gemeenteraad omarmd en Rijkswaterstaat gaf toestemming voor het project.

Wedstrijd
Voor beide fietstunnels is een ontwerpwedstrijd opgezet. Die is gewonnen door het kunstenaarsduo Hilberding & De Vries. Maandag wordt begonnen met het beschilderen van de geluidsschermen bij de Oude Dijk. Ook de Eschmarketunnel wordt, parallel aan het project van de fietstunnels, opgefleurd. Het winnende ontwerp van kunstenaar Marco Merlijn wordt daar ook vanaf maandag aangebracht.

Nieuw ontwerp
Het duo Hilberding & De Vries had ook een ontwerp ingestuurd voor het beschilderen van de Prinsessetunnel in de binnenstad. Dat is door de gemeente tegengehouden. Zij willen een ontwerp dat de verbinding tussen Saxion, de Universiteit Twente en de binnenstad beter laat zien. Een nieuw ontwerp wordt gemaakt.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

  • Eens, hoe vaak ik in de binnenstad kom is alleen mijn zaak (53%)
  • Gezeur, die data zeggen niets over mijn privéleven (16%)
  • Het maakt mij echt niet uit, ik heb toch niks te verbergen (31%)
929 stemmen